Holstebro Kommune

Odins hemmelige folk

subpage-img

I et halvt århundrede har Odin Teatret været med til at sætte Holstebro på både det nationale og internationale landkort.

Egnsteatrets 50 års jubilæum blev i 2014 markeret på forskellig vis. Odin Teatret var som sædvanlig en farverig del af Holstebro Festuge - og på selve jubilæumsdagen søndag den 22. juni spillede teatret  forestillingen ”Klar Enigma” for sit hemmelige folk alias foreninger, institutioner og enkeltpersoner.

- I tidens løb er jeg ofte blevet spurgt: hvordan har Odin Teatret formået at holde sammen i halvtreds år? Hvordan er det lykkedes for hvert enkelt medlem af gruppen at realisere det, som har personlig betydning uden at give efter for desillusionerne, tidsåndens forandringer, dens krav, begejstring og modeluner? fortæller Odin Teatrets grundlægger og teaterdirektør, Eugenio Barba.

- Mit svar har altid været: takket være Odin Teatrets hemmelige folk, vores venner. I har været én af de afgørende faktorer for vores økonomiske og kunstneriske uafhængighed. I, vores venner, har ikke bare inviteret vores forestillinger eller overbevist andre om at gøre det, men I har udrettet mirakler for at finde penge og opfinde omstændigheder, der kunne virkeliggøre de mest utænkelige eventyr.