Holstebro Kommune

Forstander er Årets Ildsjæl 2014

subpage-img

- Uden ildsjæle var vi jo ikke Danmark, som vi kender det. Uden ildsjæle, der tør satse sig selv, sin tid og alt det, man brænder for. Det er dem, der skaber forandring og gør en forskel i vores hverdag.

Sådan sagde kulturminister Marianne Jelved, da hun i DR Byen uddelte prisen som ”Årets Ildsjæl” til forstander på OrkesterEfterskolen i Holstebro, Charlotte Borchorst Faurschou, ved det tv-transmitterede show P2 Prisen 2014.

Der var tre kandidater til prisen som ”Årets Ildsjæl”. Charlotte Borchorst Faurschou løb med sejren ”for sit store arbejde med Orkesterefterskolen med klassisk musik i Holstebro”.

Tak for det

Marianne Jelved sagde i begrundelsen for valget af Charlotte Borchorst Faurschou, at hun får prisen ”for hendes visionære og utrættelige indsats med at skabe, udvikle og fastholde Orkesterefterskolen i Holstebro som et inspirerende tilbud til unge musikinteresserede mennesker i den svære og søgende livsperiode omkring 9.-10. klasse, hvor mange andre tilbud trækker de unge. Med udgangspunkt i det klassiske symfoniorkester skaber Charlotte Borchorst Faurschou et inspirerende fællesskab, som samler og udvikler de unge og giver dem musikalske oplevelser for livet med klassisk musik, hvad enten de bliver professionelle musikere eller fortsætter som amatører".

- Tak for det, Charlotte, tilføjede kulturministeren.

Selvtillid og musikglæde

Under hyldesten på scenen blev Charlotte Borchorst Faurschou spurgt, hvad der er så vigtigt ved at have en efterskole med klassisk musik.

- Jamen, det er jo det, der kommer ud af det! Der kommer hvert år 50-60 unge mennesker ud i den anden ende med selvtillid og musikglæde og selvbevidsthed omkring, hvad de kan, og hvad musikken kan. Det tager de med sig hele vejen videre i deres liv, sagde hun og tilføjede:

- Man kan mærke, hvad det gør ved én at beskæftige sig med noget af høj kvalitet, noget som bliver ved med at udvikle sig og udvikle den, der arbejder med det. Og det får de unge jo taget hul på efterskolen.