Holstebro Kommune

Holstebro-projekter i Aarhus 2017

subpage-img

Vi er aktiv medspiller i det regionale Europæisk Kulturhovedstads-projekt Aarhus 2017. Både med konkrete projekter og ved at stille viden og erfaringer til rådighed.

En række af vore kulturinstitutioner deltager i forskellige projekter, og desuden står Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland bag kulturfestivalen Off Road.

Herunder kan du se beskrivelser af Aarhus 2017-projekter, der foregår i Holstebro Kommune.

 

Kineserne kommer! (19. maj - 9. september)

19. maj - 9. september: Strandingsmuseum St. George, Thorsminde - Udstillingen "Kineserne kommer"

Udstillingen vil tage gæsterne på en interaktiv oplevelsesrejse tilbage i tiden, da det russiske skib SS Wanda strandede ud for Husby med 15 kinesere i 1902, og lokalbefolkningen pludselig stod ansigt til ansigt med en fremmed kultur.

Få flere informationer.

 

Exentriske klassiske musikere (28. august)

28. august kl. 19: Trivselshuset i Asagården, Holstebro - "Exentriske klassiske musikere"

Den spanske teatergruppe LAPSO's prisvindende familieforestilling "Exentriske klassiske musikere" er en del af Flamenco Teatrets Aarhus 2017-projekt "Verden for dine fødder". I forestillingen får klassiske mesterværker nyt magisk liv på fantasifulde og humoristiske måder, og musikken fremføres på meget usædvanlige instrumenter.

Se en lille film om forestillingen.

 

The Red Hour (2. september)

2. september – kl. 14.30, kl. 17.30 og kl. 20.30: Slagteriet Holstebro - The Red Hour

Med masser af energiske og farvestrålende bevægelser opfører Black Box Dance Company og lokale kunstnere danseshowet The Red Hour under åben himmel i både Holstebro og på Cypern.

Få flere informationer eller se mere på Facebook.

 

Open Space Opera (2. - 5. september)

2. - 5. september: Holstebro - Open Space Opera

Opera er sang med stor styrke – en styrke, der intensiveres og provokerer, når man rykker den væk fra koncertsalens traditionelle baggrund. Opera bør være tæt på dig, der hvor du arbejder og går i skole, hvor du køber ind, og hvor du bor.

Få flere informationer.

 

Gentænk Landsbyen (1. september - 31. oktober)

1. september - 31. oktober: Idom - Gentænk Landsbyen

Vi går den lige vej med skæve idéer. Med udgangspunkt i Idom-Råsted har vi iværksat Landsby Laboratoriet, hvor landsbyens DNA sættes under lup. Hvilke parametre er det, der i Aarhus 2017-programmet i Holstebro Kommune skaber sammenhæng, synergi, vækst og udvikling i en landsby?

Få flere informationer.

 

Meetings-festival (1. - 10. september)

1. - 10. september: Holstebro Kommune - Meetings-festival

MEETINGS er et video- og performanceprojekt, der finder sted i de 7 kommuner - bl.a. Holstebro - som er omfattet af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

MEETINGS foregår i perioden 2016-2019. Der bliver produceret en række videoer og performances af internationale samtidskunstnere. De vises på utraditionelle steder som lader, kirker, nedlagte huse og grusgrave.

Videoprojekt i Staby
De to franske kunstnere Anne Loubet og Sophie-Charlotte Gautier fra Marseilles har i 2016 været på to arbejdsophold i Staby. De kom "ind under huden" på Staby og hjembragte bunker af videomateriale. Det færdige videoværk bliver vist for første gang under MEETINGS-festivalen i den tidligere foderstofcentral i Staby.

TIME, SITE & LORE på Frilandsmuseet Hjerl Hede
Fem kunstnere har været på et kort researchophold i Midt- og Vestjylland i oktober 2016, og på den baggrund har de hver skabt en video om en udvalgt museumsgenstand. Resultatet vises under MEETINGS-festivalen på bl.a. Frilandsmuseet Hjerl Hede.

Få flere informationer.

 

My Playground (5. oktober - 5. december)

5. oktober - 5. december: Slagteriet Holstebro - My Playground

I samråd med Aarhus 2017 har en række arkitekter og eksperter i børns leg gentænkt legepladsen og skabt et nyt, mobilt legemiljø, der aktiverer kroppen i hypersanselige omgivelser. ”My Playground” er et nytænkende og poetisk bud på fremtidens legelandskab.

Få flere informationer.

 

GrowOP (14. - 26. november)

14. - 26. november: Afventer sted - GrowOP

GrowOP er Danmarks første operafestival for børn og unge i Region Midtjylland. Den enestående festival byder på lokale og internationale operaforestillinger i verdensklasse. Derudover byder vi på workshops og seminarer for professionelle branchefolk.

 

Seahorses - Myter og Halmballer (2. - 16. december)

2. - 16. december: Struer Havn - Seahorses - Myter og Halmballer

Seahorses – Myter og Halmballer er: Islandske heste, der danser flamenco i projektørlyset på havnen og gentænker byens rum og byens port til fjorden, der engang emmede af liv. Med projektet ønsker vi at inddrage borgere fra nær og fjern i genskinnet fra græske myter, lokale historier og sømandsskrøner. Myten er grundstoffet i fortællingerne, der forener folk om en fælles fortælling. Arrangeret af Odin Teatret.

Få flere informationer.

 

Urban Lab (Hele 2017)

Hele 2017: Slagteriet Holstebro - Urban Lab

Med Urban Lab har otte områder i Region Midtjylland besluttet sig for at sætte en ny dagsorden for udvikling af byrummet og livet i byen. De otte kommuner står overfor en række fælles udfordringer i forbindelse med byudvikling og vil med Urban Lab sikre social og strukturel kvalitet i fremtidens byrum. Kunstnerduoen Jens & Morten er i fuld gang med at udsmykke den ikoniske skoldebro som et projekt under Aarhus 2017. Razzle Dazzle er en grafisk modernistisk camouflage teknik, der på symbolsk vis vil synliggøre skoldebroens skulpturelle/arkitektoniske værdier - Dazzle-Bridge.

 

Detaljeret program for Holstebro-aktiviteter

Her kan du se et detaljeret program for de Aarhus 2017-projekter, der foregår i Holstebro Kommune.

Programmet vil løbende blive opdateret med begivenheder, tidspunkter og steder.

Se programmet.

 

Fakta om Europæisk Kulturhovedstad

Værtskabet som Europæisk Kulturhovedstad går på skift mellem EU's medlemslande, og hver år udpeges to byer som hovedstad.

I 2017 er det Danmark og Cypern, der er sikret titlen. Den eneste danske by, som hidtil har haft titlen, var København i 1996. Danmark bliver næste gang vært i 2032.

Det er en international jury på 13 personer, der har valgt Aarhus 2017 som Europæisk Kulturhovedstad. Hovedtemaet for projektet er RETHINK/GENTÆNK. Desuden lægges vægt på europæisk og internationale dimensioner og perspektiver.

Aarhus og regionen vil i de kommende år byde på mere end 300 kultur- og sportsbegivenheder, og 12 mega-events skal hver trække flere end 50.000 tilskuere. Forventningen er, at de mange begivenheder vil samle fem millioner publikummer på regionalt niveau.

Det er ambitionen bag det århusianske værtskab som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, at det store program skal være tilgængeligt for alle.

Men kulturhovedstads-satsningen er meget mere end kultur.

Det er også en vision for by- og erhvervsudviklingen, turisme, innovation og infrastruktur i hele regionen, der skal gøre det endnu mere attraktivt at bo og arbejde i vores landsdel. Forberedelserne til afgørelsen har været i gang i de sidste fem år. Holstebro har bl.a. sæde i den regionale styregruppe.

Flere end 8.000 personer i Region Midtjylland har bidraget til processen, der har skabt helt nye og spændende netværk på tværs af kommuner, kultur og erhvervsliv m.m.

Holstebro skal i årene 2013-2018 bidrage med i alt ca. 3.7 mio. kr., som man er garanteret at få igen gennem bidrag fra centrale fonde m.v.