Holstebro Kommune

Badevand

Vestjylland er et af Nordeuropas bedste feriemål, hvis du elsker sol og strandliv. I Holstebro Kommune har vi i alt 8 badestrande, fordelt med 3 Vestkyststrande, der ligeledes er Blå Flag strande, 2 Limfjordsstrande, 1 badestrand ved Nissum Fjord og 2 badesøer. For at finde hen strandene og få en beskrivelse af strandene - se Badevandsprofiler.

Hav og strand så lang øjet rækker

Ved Vestkysten vil du opleve hav så langt øjet rækker. Langs det blå Vesterhav bliver du mødt af kilometervis af brede, hvide sandstrande og bløde klitter, der på alle tider af året giver dig storslåede naturoplevelser. 

Kommunen har en 13 kilometer lang kyststrækning ved Vesterhavet. Størstedelen består af bred sandstrand med klitter, og kysten har stor herlighedsværdi med fine betingelser for både naturoplevelser, badeliv og sejlsport. 

Det rene badevand

Det allervigtigste er, at badevandet er rent. Vandet ved kommunens 8 badestrande er rent og opfylder alle de meget strenge kvalitetskrav. Du kan se de seneste badevandsanalyser udtaget i badesæsonen 1. juni til 1. september her.

Ved Vestkysten har kommunen søgt ved 3 strande, Thorsminde, Bjerghuse og Spidsbjerg, og fået tildelt Friluftsrådets Blå Flag på strandene. Læs mere om Blå Flag her.

Det Blå Flag er intet mindre end adelsmærket for godt badevand og en understregning af badevandets høje kvalitet. Du kan læse meget mere om kravene til rent badevand og de øvrige kriterier, som skal være opfyldt, på friluftrådets hjemmeside om Blå Flag. Vil du vide, hvordan de seneste badevandsmålinger ser ud, kan du kontakte Natur og Miljø.

Kommunen har lavet badevandsprofiler, hvor du kan læse mere om de enkelte badestrande samt finde placeringen af strandene. 

De rene strande

Langs vestkysten er der arbejdet målrettet på at fastholde den gode kvalitet, som strandende har. Der er opsat affaldsstativer langs kysten, så man nemt og bekvemt kan komme af med affaldet, så strandende ser flotte og velholdte ud. Hovedparten af affaldet på stranden skyller dog ind fra havet.

Badesikkerhed er især dit ansvar

Foretrækker du det mere stille badevand, så er der Limfjorden (2 strande) og Nissum Fjord (1 strand) eller en af de 2 badesøer. Begge fjorde er yndede badesteder for familier, da strandene er børnevenlige med lavt vand, hvorfra det også er muligt at surfe, og de 2 badesøer er yderst børnevenlige da der er stillestående og lavt vand med fine udenoms faciliteter. Ved samtlige af kommunens badevandsstationer er der opsat redningspost og badevandsprofiler.
 

TrygFonden Kystlivredning har samlet en række af små film, der kan hjælpe til, at gøre mødet med vand mere sikkert.