Holstebro Kommune

Badminton for handicappede

subpage-img

Fælleskabet er det bedste

Udenfor er det koldt og blæsende denne tirsdag eftermiddag i januar, men indenfor i Holstebro Badmintonhal er temperaturen lige så høj som humøret.

Der bliver svedt, grinet og ikke mindst spillet badminton. Badmintonaktiviteterne er et led i Holstebro Badminton Klubs nye badmintontiltag for udviklingshæmmede, som begyndte i oktober 2015. Holdet har klubben kaldt Team Special.

- Vores motivation til at udbyde dette badmintontiltag er, at vi gerne vil medvirke til, at der kommer flere idrætstilbud for målgruppen. Derfor slog vi straks til, da Dansk Handicap Idrætsforbund i samarbejde med Holstebro Kommune spurgte os, om vi ville være med til at etablere et badmintontilbud for udviklingshæmmede, siger Pia Vogel, der udover at være frivillig træner i Holstebro Badminton Klub også er med i ungdomsspillerudvalget.

- Sammen med min søn, Birk, træner jeg med på holdet. Birk og de andre ungdomsspillere, der træner på samme tid som dette hold, får lært, at Team Special er en naturlig del af klubbens liv. Jeg vil faktisk betegne dette hold som en stor succes, siger Pia Vogel.

Gør en forskel

Tina Madsen, som er uddannet fysioterapeut og træner for det forholdsvis nye badmintonhold, er enig med Pia Vogel i, at badmintontiltaget gør en forskel for en marginaliseret gruppe af borgere.

- Det er dejligt at opleve den entusiasme, som badmintonspillerne udviser. Efter de ca. 10. minutters opvarmning glæder alle spillerne til at komme i gang. Der har været en stor velvilje fra de andre badmintonspillere i Holstebro Badminton Klub omkring dette tiltag. Det er samtidig godt, at vi alle er forskellige, hvilket appellerer til klubbens mangfoldighed. Badminton er en rigtig god sport for målgruppen, da den både er individuel, men samtidig også appellerer til, at de indgår i et fællesskab sammen med andre, siger Tina Madsen.

Fællesskabet

Torben Bach Erichsen, der har været med fra begyndelsen, er ikke i tvivl, da han bliver spurgt om, hvad der er bedst ved at træne badminton.

- Det er fællesskabet, sammenholdet og det at møde sine venner her i klubben. Samtidig kan jeg godt lide, at vi har en træner, som kan give råd og vejledning, så vi kan blive bedre badmintonspillere, siger han.

Fakta

Deltagere i badminton for udviklingshæmmede i Holstebro Badmintonhal skal have et udviklingshandicap og være mindst 16 år.

Man må gerne tage en ledsager med til træningen, og det er muligt at låne badmintonketcher og bolde.

Træningen foregår hver tirsdag fra kl. 16.45 – 17.45 i Holstebro Badmintonhal - Boldhusgade 2, 7500 Holstebro.

Holstebro Kommune er i maj 2016 vært for Special Olympics Idrætsfestival, som er en idrætsfestival for ca. 800 udviklingshæmmede deltagere.

Special Olympics Idrætsfestival foregår fra den 20. - 22. maj 2016.

Kontakt

Kultur og Erhverv

Center for Sport og Fritid

Biblioteket, 
Kirkestræde 13, 1. sal
7500 Holstebro

fritidsafdelingen@holstebro.dk
Tlf.: 9611 7534