Holstebro Kommune

Bowling for handicappede

subpage-img

Bowling er et keglespil af amerikansk oprindelse. Det spilles indendørs med ti kegler på særlige bowlingbaner, og keglerne væltes med en stor kugle med gribehuller.

Spillet kan spilles af alle handicapgrupper. Der findes over 50 handicapidrætsklubber med bowling på programmet og ca. det samme antal klubber deltager i DHIF’s turnering. Samlet set dækker vi ca. 600 spillere, hvoraf 325 er licensspillere.

Hvem kan deltage

Alle handicapgrupper kan deltage.

Reglerne

Selve spillet går ud på at vælte ti kegler. Hver spiller har to forsøg i en rude, og vælter alle keglerne ikke i andet forsøg, gives der point efter, hvor mange kegler der er væltet. Et spil svarer til én serie, som har ti ruder. Det højeste antal væltede kegler der kan opnås er 300.

For spillere, som selv kan kaste bowlingkuglen gælder, at bowlingkuglen i kasteøjeblikket ikke må slippes over hoftehøjde.

For spillere, som ikke selv kan kaste bowlingkuglen, er der fra landsudvalgets side godkendt en glasfiberrampe, hvor en kørestol kan komme ind under, og bowlingkuglen kan sendes af sted fra rampen. Der er dog også godkendt andre rampetyper.

For øvrige spillere findes en elektrisk bowlingrampe, hvor bowlingkuglen lægges i en holder. Spilleren indstiller rampen via et joystick, og bowlingkuglen udløses via et tryk på samme. Læs mere om reglerne under ”Regler”

Konkurrencetyper 

I DHIF’s turnering spilles i en stående række og i en rampe-række. Der konkurreres i følgende rækker: Individuelt (på regionsplan) og hold.

Klassificering 

I stående række består et hold af tre spillere, som er placeret i rækken efter det samlede holds gennemsnit og i rampe-rækkerne består et hold af to spillere, som er indplaceret på samme måde.

I hver række opdeles holdene efter følgende snit: 

  • A-spiller: 140 eller derover
  • B-spiller: mellem 120 og 139
  • C-spiller: mellem 100 og 119
  • D-spiller: mellem 80 og 99
  • E-spiller: 79 eller derunder

Kontakt

Kultur og Erhverv

Center for Sport og Fritid

Biblioteket, 
Kirkestræde 13, 1. sal
7500 Holstebro

fritidsafdelingen@holstebro.dk
Tlf.: 9611 7534