Holstebro Kommune

Hvad kan du gøre for energien i din bolig?

subpage-img

En meget stor andel af det samlede energiforbrug i Danmark anvendes i vores boliger. Det drejer sig om ca. 40 % af landets samlede energiforbrug. Der er størst potentiale for besparelser i energianvendelsen til rumopvarmning og elforbruget i husholdningen. Specielt for boliger, der er fra 1970'erne eller ældre. 
 

Renovering

Renovering

Få inspiration til, hvordan du kan gribe energirenoveringen an og hvad du kan gøre ved din bolig for i fremtiden at spare på energiforbruget. Klik på nedenstående kortfilm og bliv inspireret. 

Kortfilm:

Du kan skære toppen af energiforbruget i dit hus eller lejlighed, hvis du tænker energi ind, når du renoverer. Spar Energi.dk giver dig overblik og gode råd om energirenovering af din bolig.

I Casebanken på SparEnergi.dk kan du se, hvordan andre har renoveret deres boliger og læse mere om deres erfaringer og få gode råd over hækken.

Med Håndværkerlisten på SparEnergi.dk finder du autoriserede håndværkere fra dit lokalområde, der kan renovere din bolig. Alle håndværkerne på listen bruger energiløsninger, så du får en energieffektiv og fremtidssikret løsning.

Varme

Varme

Hvis din varmeregning er høj, så kan du gøre noget ved det. Med beregneren Ny Varme på SparEnergi.dk kan du se, om du kan spare penge ved at skifte til en anden type varme.

Du kan også se de seks kortfilm via linket nedenfor og find din energiløsning:

Brug tjeklisten til, at undersøge om din varmeregning er for høj. Med tjeklisten kan du få styr på dit varmeanlæg.
 

Isolering

Isolering

Et velisoleret hus er rart og bo i og giver gode besparelser på varmeregningen. Her finder du mere information om isolering og bliv inspireret af denne kortfilm: 

  • Efterisolering af rør.

Find ud af om dit hus har den nødvendige isolering. Brug anbefalingerne og guiden i tjeklisten
 

Vinduer

Vinduer

Der kan være store besparelser, at hente ved at energiforbedre dine vinduer.

Her finder du mere information og inspiration til mere energivenlige vinduer.
 

Andre gør det selv-guides

Andre gør det selv-guides

Her er andre hjælpemidler til, hvordan du selv kan gå i gang med at undersøge om dit hus spilder unødvendigt energi.

 Kilde til kortfilm: Energistyrelsen.