Holstebro Kommune

Hjælpsomme borgere

subpage-img

"Det er da en borgerpligt"

"Det er da en borgerpligt", sagde Charlotte Hardenfeldt Bak om grunden til, at hun tog affære, da vandet strømmede ind på biblioteket i Ulfborg.

Charlotte Hardenfeldt Bak tog straks affære, da hun opdagede, at vandet strømmede ind på Biblioteket i Ulfborg under oversvømmelsen den 6.9.14.

I stedet for at gå forbi fik hun ringet efter hjælp, og gik selv i gang med at hæve møbler mm, så de ikke tog skade.

Hjælpen fik hun fat på ved at låne telefonen hos en lokal handlende, da der ikke var mere strøm på hendes egen telefon.

En lokal VVS mand kom til og hjalp med at pumpe vandet ud og undgå at nyt trængte ind. Selv efter mørkets frembrud, i strømafbrydelse, knoklede de på.

Indsatsen blev muliggjort af lyset fra en lampe, som VVS mandens kone havde været hjemme for at hente.


Min ven i Beringshaven

En vennekreds med 170 frivillige skaber glæde og adspredelse for plejeboligernes ældre beboere gennem afholdelse af sociale arrangementer.

I december måned er der stor sandsynlighed for at der dufter sød og rart af hjemmebagte julesmåkager i cafeen på Beringshaven.

Kagerne bliver bagt i fællesskab af beboerne, de ansatte og så nogle af de mange venner fra støtteforeningen ”Beringshavens vennekreds”.

Julebagning er bare en af rigtig mange aktiviteter, som de frivillige fra vennekredsen arrangerer for de godt 100 ældre, der bor i Beringshaven. Filmvisninger, udflugter, gå-ture, fællesspisning er bare nogle af de mange aktiviteter, som foreningen årligt arrangerer, og som ifølge leder af Beringshaven Birgitte Gyldenberg, giver beboerne et uundværligt tilskud energi, livskraft, humør og oplevelser.

Arbejdsdelingen er klar. Vennekredsen blander sig ikke i den daglige drift på Beringshaven, men fokuserer udelukkende på at skabe ”noget ekstra” beboerne, og ”det ekstra” er, ifølge Birgitte Gyldenberg, aktiviteter, der ikke ville være ressourcer til i plejeboligernes budget. 

Vennekredsens medlemmer består for en stor dels vedkommende af pårørende til beboerne på Beringshaven, men også af andre frivillige, der yder aktivt medborgerskab ved at skabe glæde og værdi for de ældre beboere.


På kursus for at blive en robust borger

Hvad kan du selv gøre ved ulykker eller kritiske situationer, hvor der er tryk på landets redningsberedskab? Kurset ”Robust Borger” lærer dig, hvordan du bliver skarp til at vurdere din egen situation og sikkerhed i forhold til beredskabets rolle.

Som robust borger kan du være med til at træde til, når andre har brug for det.

”Vi har alle et fælles ansvar, og samfundets ressourcer er ikke til at mandsopdække det hele. Vi skal være i stand til at hjælpe hinanden. Kurset har gjort det mere tydeligt, hvad det er, man kan gøre for sig selv og andre, og hvad kan man forvente af beredskabet, siger Lone Machmüller, der læser til sygeplejerske på VIA University College i Holstebro.


25 fantastiske førstehjælpere

Engagerede frivillige i gule veste står klar ved telte med førstehjælp og nødbehandling, når egnens store fester, markeder og sportsarrangementer har brug for ekstra tryghed og beredskab. Beredskabsforbundet kalder Holstebro-kredsens indsats for en ”en krukke med guld”.

Frivillige førstehjælpere ved Holstebro beredskabskorps.

Fire frivillige fra Førstehjælp & Nødbehandling foran det  oppustelige behandlingspladstelt som bl.a. bruges ved festivaller og lignende, større flerdagsarrangementer. Førstehjælperne kan i øvrigt let genkendes på de gule jakker.   

Læs artiklen om det frivillige beredskab i Holstebro Kommune, bragt i Beredskabsforbundets magasin "Frivillig" i november 2014. Du kan læse mere om det frivillige beredskab her.


Kontakt

Vibeke Juul Dalengaard

Udvikling og Strategi

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

medborgerskab@holstebro.dk
Tlf. 96117503