Holstebro Kommune

Idrætsskoler

subpage-img

Siden 1. januar 2008 har vi været en af landets 18 eliteidræts kommuner. Det betyder et stærkt øget fokus på talent- og elite udvikling, og dermed større chancer for at netop idrætsudøvere får mulighed for at udvikle deres potentiale.

Vi er udpeget til ”Team Danmark Elitekommune” og har indgået en fireårig samarbejdsaftale med Team Danmark gældende 2008 - 2011.

Idrætsefterskolen Lægården

Idrætsefterskolen Lægården er en idrætsefterskole med stort ”I”, og derfor er idrætten i særdeleshed også med til at tegne skolens profil. Der kan tilbydes eleverne 3 forskellige idrætslinjer, nemlig gymnastik, håndbold og fodbold.

Idrætten er omdrejningspunkt i mange af de valgfag, som tilbydes på skolen, ligesom det daglige morgenløb, forskellige emnedage og aftenaktiviteter. 

Der er plads til 159 elever fordelt på klassetrinene 8., 9. og 10. klasse.

Holstebro Elitesport

Holstebro Elitesport er en selvstændig eliteidrætsinstitution, der understøtter, koordinerer og fremmer samt fører tilsyn med elite- og talentudviklingen i idrætsklubberne i Holstebro Kommune.

Holstebro Elitesport har siden starten i 2008 etableret 3 sportsklasser på Birkelundskolen fra 7. til 9. klasse. Desuden er det også muligt at være tilknyttet Holstebro Elitesport, hvis du går i 10. klasse på Sct. Jørgen Skole eller tager en ungdomsuddannelse på UCH Holstebro eller på Holstebro Gymnasium og HF.

I skoleåret 2010 – 2011 har Holstebro Elitesport tilknyttet 109 idrætsudøvere indenfor 13 forskellige idrætsgrene.

Kontakt

Kultur og Erhverv

Center for Sport og Fritid

Biblioteket, 
Kirkestræde 13, 1. sal
7500 Holstebro

fritidsafdelingen@holstebro.dk
Tlf.: 9611 7534