Holstebro Kommune

Inklusionsvideo

subpage-img

Video om inklusion af børn og unge

Inklusion har stor betydning for børn, forældre og fagpersoner. Udviklingen af inkluderende fællesskaber er omdrejningspunktet i en video, der tager fat i både myter, meninger og muligheder med inklusion. 
Videoen er et redskab og inspiration til at arbejde med inklusion i forældrebestyrelser, på forældremøder og blandt ansatte på børn og unge området. 

Panderynker i praksis?

Med interviews, reportage og animationer tager videoen udgangspunkt i de fem mest gængse bekymringer, når talen falder på inklusion:

Bekymring 1: Inklusion er en ren spareøvelse, hvor kommunen tager penge fra børne- og ungeområdet for at bruge dem på alt muligt andet.
Bekymring 2: Inklusion forstyrrer de ’normale’ børn og unge i skolen, så de ikke lærer nok og mister opmærksomhed fra lærerne.
Bekymring 3: Inkluderede børn fra specialklasserne bliver syndebuk for den mindste uro i ’normalklassen’.
Bekymring 4: Der bliver mindre ’voksentid’ og opmærksomhed fra pædagogerne, når der skal inkluderes børn med særlige behov i daginstitutionerne.
Bekymring 5: Lærere og pædagoger mangler efteruddannelse og de rigtige kompetencer til inklusionsopgaven. De får stress, og børnene bliver tabt på gulvet.

 

Kontakt

Børn og Unge

Udviklingskonsulent
Camilla Lindberg Andersen

Camilla.Lindberg.Andersen@Holstebro.dk
Tlf.: 96115134