Holstebro Kommune

Internationalisering

subpage-img

Globaliseringen ændrer i disse år spillereglerne for de danske virksomheder. Virksomhedernes vækst- og overlevelsesmuligheder afhænger i stigende grad af eksport og internationalisering af aktiviteter såsom outsourcing, rekruttering af medarbejdere eller adgang til viden, netværk og finansiering. 
 

En god begyndelse

STARTVÆKST Holstebro hjælper dig i gang med at indtræde på de internationale markeder med din virksomhed 

Eksportrådet

Eksportrådet hjælper danske virksomheder med at eksportere gennem en række gratis services, skræddersyede løsninger og tilskudsprogrammer.

Læs mere her 

StartVækst Eksport

Startvækst Eksport er et eksportsamarbejde mellem Holstebro, Struer og Lemvig kommuner. Projektets overordnede sigte er at skabe erhvervsmæssig vækst og udvikling via aktivering af de lokale virksomheders eksport- og internationaliseringspotentiale. Kort sagt skal der sikres øget adgang til afsætning af varer og serviceydelser i udlandet. Projektet gennemføres i samarbejde med Eksportrådet, lokale erhvervsnetværk, den lokale erhvervsservice, Væksthus Midtjylland m.fl. 

Startvækst Eksport tilbyder rådgivning omkring finansiering, markeder og etablering. Derudover er der særlige innovationstilbud til små og mellemstore virksomheder. Rådgiverne er behjælpelige med at finde partnere og rekruttere medarbejdere. 

Lean Landing

Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling er med i projektet Lean Landing, som er udviklet sammen med Væksthus Sjælland og Vækstfabrikkerne med det formål at fremme internationalisering og udveksling af iværksættere og udviklingsmiljøer. 

Projektets målgruppe er europæiske iværksættere med en internationalt skalérbar og vækstpotentiel forretningsidé, som ønsker at etablere salg eller samarbejder på et europæisk marked uden for hjemmemarkedet. Virksomhederne skal være tilknyttet en inkubator eller udviklingspark: Nupark i Holstebro eller Struer Businesspark. Det geografiske område er Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland og England. 

Projektet omfatter udvikling og implementeting af et soft landing-program, studieture og workshops for iværksættere for at klæde dem på til igangsætning af internationalisering og etablering på et europæisk marked. 

Projektet løber 2015-2018.  

Regionale støttemuligheder

Med en rådgivningspakke fra VÆKSTmidt kan virksomheder med vækstpotentiale få tilskud til køb af specialiseret rådgivning samt målrettede kompetenceudviklings- og netværksforløb. 

EU-rådgivning

Central Denmark er hele Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles. Virksomheder og andre aktører i regionen kan rette henvendelse til Central Denmark med spørgsmål, der vedrører EU og internationalisering. 

Støttemuligheder via staten eller EU

Alle statens og regionernes finansierings- og rådgivningstilbud, som understøtter vækst, innovation og udvikling i virksomheder, kan du finde på vækstguiden. 

EU tilbyder også adskillige støttemuligheder, og på DI's hjemmeside får du et overblik og muligheden for at finde et EU-støtteprogram, som er relevant for enten din virksomhed eller dit projekt. 

Enterprise Europe Network's hjemmeside kan du finde hjælp til partnersøgning, det indre marked, eksport, EU-udbud og m.m.

Kontakt

Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling
tlf. 9611 7080

 

Chef for Enheden, Susanne Toftegaard Hansen

tlf. 9611 7081

sth@holstebro.dk