Holstebro Kommune

Jobkurs

subpage-img

Kursen mod arbejdsmarkedet

Jobkurs er for dig, der er ledig, og som har brug for vejledning, målrettet jobsøgning og virksomhedsrettede aktiviteter. Jobkurs foregår på Job og Kompetencecenter Vest, og udgangspunktet er dig og din kurs mod arbejdsmarkedet.
Det er Jobcenteret, der vurderer, om det vil være relevant for dig at deltage.
 

Indhold

Jobkurs starter med en planlægningssamtale på Job og Kompetencecenter Vest. Her møder du den jobcoach, som vil følge dig gennem dit forløb. Til samtalen udarbejdes en plan med de konkrete elementer, som forløbet skal indeholde. Planen er individuel og afhænger af din situation. Planen vil indeholde en kombination af individuelle samtaler, undervisningsmoduler og selvstændige aktiviteter. 

Jobcoaching

En del af Jobkurs er individuel vejledning og jobcoaching. Du vil arbejde med at afklare og sætte ord på dine kompetencer, viden og erfaringer. Hvordan kan du bygge bro mellem dit CV og det aktuelle arbejdsmarked? I samarbejde med jobcoachen bliver du arkitekten for dine egne fremadrettede jobmål og arbejder dig hen mod dem.

Undervisningsmoduler

Jobkurs har en bred palette af undervisningsmoduler. Modulerne spænder fra jobinspiration til konkrete redskaber til din jobsøgning. Du vil få et bredere kendskab til arbejdsmarkedet, få inspiration til nye områder at søge job i og nye måder at gøre det på. Undervisningen består af oplæg, øvelser og fælles drøftelser.

Virksomhedsrettede aktiviteter

Der vil være opsøgende arbejde i forhold til potentielle arbejdsgivere med henblik på at formidle ordinært arbejde, ansættelse med løntilskud eller virksomhedspraktik.

Varighed

Jobkurs varer som udgangspunkt 2-6 uger. Derefter kan der være planlagt en virksomhedspraktik på 4 uger eller et løntilskud. 

Læs mere

Kontakt

Social, Sundhed & Arbejdsmarked

Job og Kompetencecenter Vest

Harald Leths Vej 4
7500 Holstebro

jkv@holstebro.dk
Tlf: 96113950