Holstebro Kommune

Kultur og Sundhed - stærkt makkerpar

subpage-img

Konferencen ”Kultur og Sundhed – et umage par eller det perfekte match” har givet masser af inspiration og idéer til at arbejde videre med samspillet mellem kultur- og sundhedsområdet.

Hvis vi tænker på tværs, så områderne kultur og sundhed spiller mere sammen, kan vi understøtte ”det gode liv” og dermed højne folkesundheden.

Derfor søsætter vi i første omgang tilbuddet ”Kultur på recept” til medborgere, der lider af stress, angst og depression.

Her kan du læse pressemeddelelsen.

Video-indslag fra konferencen

Her kan du se et par videoklip, som dokumenterer, at Kultur og Sundhed er et stærkt makkerpar.

I traileren for Black Box Dance Company's helt nye forestilling “Carmina Burana” kan du opleve samarbejdet mellem otte unge dansere og den HPV-handicappede tidligere danser Astrid Bækgaard Thorsen.

22-årige Astrid Bækgaard Thorsen drømte om et liv som danser. Men følgerne af en HPV-vaccination har sendt hende i en kørestol. Nu får hun alligevel drømmen om scenen opfyldt. Astrid Bækgaard Thomsen har i sin kørestol en central rolle i dansedramaet.

I det andet videoklip viser svenske Cirkus Cirkör nogle af deres erfaringer. Cirkus Cirkör deltog også i konferencen i Holstebro, hvor Clara Norman holdt oplæg.