Holstebro Kommune

Kulturelt medborgerskab

subpage-img

Studerende arrangerer chill-out i anlægget

Initiativrige studerende fra Erhvervsakademi MidtVest og VIA University College Campus i Holstebro stod bag en stemningsfyldt dag i anlægget med DJ's, opvisninger fra talent-linjerne på DTA, graffitivægge, streetfodbold og rigtig godt humør.

Summer.Sound var et stort chill-out arrangement i Holstebro Anlæg med ca. 3000 glade mennesker
 

Se flere billeder og videoer fra årets Summer.Sound, der blev afholdt den sidste weekend i maj, på Summer.Sounds Facebookside.


Borgere vil "Op med pulsen"

Projektet "op med pulsen" forsøger at aktivere borgere, som ikke allerede dyrker motion, så de får et sundere og bedre liv. Tidligere har det været Holstebro Kommunes opgave at stå i spidsen for den slags tiltag, men denne gang træder kommunen i baggrunden og overlader initiativet til borgerne og foreninger om at komme med ideer til hvordan vi bedst hjælper folk i gang med at dyrke motion.

Har du en ide til hvordan du gennem motion og bevægelse kan skabe glæde for andre i dit lokalområde, så har Holstebro Kommune oprettet en pulje, der under navnet ”op med pulsen” har afsat midler til projekter der skal hjælpe med til at gøre Holstebro Kommune til en sund kommune for alle borgere – også dem der normalt ikke dyrker motion.

Vi har på kommunen mange dygtige medarbejdere, der er fyldt med gode ideer til hvordan vi kan brede motion ud til alle i kommunen, men vi tror med ”Op med pulsen”, at de bedste ideer kommer fra dig og de andre borgere – enten som enkeltpersoner eller som foreninger.

Op med pulsen opererer med begreberne cheftrænere og hjælpetrænere. Cheftræneren kan være dig eller din forening, der som igangsætter får ideen og er med til at føre den ud i livet. Du/I bestemmer langt hen ad vejen hvad der skal ske, og hvis du sender os din ide, så tager vi på kommunen hjælpetrænerrollen på os og hjælper projektet med den viden og de kompetencer, vi ligger inde med.


Fra slagteri til dynamisk bymiljø

Da Danish Crown lukkede produktionen i Holstebro, efterlod de en centralt placeret grund med masser af muligheder. Holstebro Kommune har bedt borgere, foreninger og virksomheder om deres input til at udvikle byen på den store grund.

Det nedlagte slagteri i Holstebro skal omdannes til et nyt bymiljø - borgerne kommer med ideerne.

Nærmest lige midt i Holstebro, lige overfor togstationen, ligger Danish Crowns gamle slagterigrund. Holstebro Kommune har købt den ca. 80.000 kvm. store grund, der forventes at kunne overtages 1. oktober 2015 – dels nedrevet, dels bevaret. Mere præcist bliver ca. 13.000 kvm. af de karakteristiske bygninger bevaret.

Målet er at skabe en ny og mangfoldig bydel i Holstebro, der samtidig skal fungere som et godt bindeled mellem byens andre dele. Det er tanken, at forbinde gågaden med VIA, Arenaen, Center for Sundhed og Politihovedkontoret, ligesom stationen også gerne skal blive forbundet med Struervej, Trekanten og Uddannelsescentrene på Døesvej.

Projektet er enormt, komplekst og langvarigt, og når der er tale om et så stort projekt er det vigtigt, at det bliver skabt og udviklet i samspil med kommunens borgere. For kun hvis kommunens borgere tager området i brug, bliver projektet en succes. Vejen til succes går blandt andet gennem processer hvor du som borger har mulighed for at blive inddraget og være med til at sætte dit præg på området. Nogle af de temaer, hvor kommunen får brug for borgernes input er blandt andet i forhold til de rekreative byrum, der skal etableres, igangsætning af midlertidige og permanente aktiviteter i de bevarede bygninger, opbygning af div. faciliteter og indretning af lokaler.

Er du interesseret i at være med er du altid mere end velkommen til at henvende dig til Holstebro Kommunes Planafdeling med gode ideer til og forespørgsler om Slagteriets indhold og udvikling på Tlf. 96117558 eller  teknik.miljoe@holstebro.dk

Følg med i udviklingen på www.slagterietholstebro.dk

 

Borgerne har selv prioriteret 50.000 kommunale kroner

I boligområdet Trekanten i Holstebro har borgerne på demokratisk vis udvalgt 4 projekter til udvikling af bydelen. Pengene fik de frit stillet til rådighed af kommunen.

Streetfodboldturnering

”I trekantsområdets Ungeråd vil vi sætte en streetfodboldkamp op med musik fra højtalere. Vi har brug for oppustelige baner og mulighed for at kunne spille musik.

Vi vil arrangere det således, at der er mulighed for at spille mod et hold fra politiet og vi vil bruge begivenheden som en mulighed for at lave PR for Ungerådet, men vi har dog brug for at få trykt nogle T-shirts og et banner med vores logo, så det er til at vide hvem vi er.

Da vi er nye, er der ikke ret mange der kender til os, derfor vil vi meget gerne bruge begivenheden på at tiltrække så mange unge så muligt, for at gøre dem mere opmærksomme på hvem vi er, hvad vi står for, og hvad det er vi kan tilbyde dem.

Formålet med vores råd er nemlig at være talerør for de unge i trekantsområdet og prøve at imødekomme deres ønsker bedst muligt. Derudover prøver vi på at skabe sammenhold ved at lave nogle aktiviteter som denne fodboldkamp.”

Sådan lød ansøgningen fra ungerådet i Trekantsområdet, og de var blandt vinderne, da borgerne i trekantsområdet havde stemt for fordelingen af de 50.000 kr. 

Blandt dem der stemte på fodboldturneringen, var 6-årige Jacob Olsen som havde taget sin mor med til afstemningsdag. Han ville rigtig gerne stemme på, at der kommer fodbolde til udlån i Trekanten, et for slag som også endte blandt vinderne. Samtidig stemte han på streetfodbold-eventen, fordi han rigtig gerne vil spille fodbold mod politiet – eller måske dem der kører ambulancerne. Så Jacob var glad for at begge projekter blev valgt.

Streetfodboldturneringen blev afholdt i august og de mange deltagere var glade for arrangementet.


Kontakt

Vibeke Juul Dalengaard

Udvikling og Strategi

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

medborgerskab@holstebro.dk
Tlf. 96117503