Holstebro Kommune

Kunst i Holstebro Kommune

subpage-img

Holstebro er kunstnerisk og kulturelt i en klasse for sig selv.

Byen har i snart 50 år haft den filosofi, at kunst og kultur skal ud til borgerne og kunne opleves i byens gader, på pladser og på grønne områder.

Det, der i 1965 begyndte som et samarbejde med Statens Kunstfond om at gøre Holstebro til modelkommune for statens nye kunstpolitik, har udviklet sig til, at Holstebro har indtaget en helt unik position - som byen, der har dråber af kultur i alt.

Grundlaget for Holstebros kulturelle identitet blev skabt i midten af 1960erne, da daværende borgmester Kaj K. Nielsen og kommunaldirektør Jens Johansen købte Alberto Giacometti’s skulptur ”Kvinde på kærre”.

Siden da er den lille spinkle kvinde med kælenavnet ”Maren å æ Woun” blevet Holstebros mest kendte borger og symbolet på byens strategiske satsning på kunst og kultur.

Et mangeårigt samarbejde med kunstkonsulenten Poul Vad har i årenes løb skaffet mange nye kunstværker til Holstebro. Dem kan man opleve overalt i byens gader, på pladser og på grønne områder. Inden døre udfolder kunsten sig blandt andet på Holstebro Rådhus, i institutioner og på skoler.

Fælles for dem er, at de er med til at understrege kommunens klare vision: "Holstebro sætter den kulturelle dagsorden lokalt, nationalt og internationalt".