Holstebro Kommune

Kunstforeninger

subpage-img

Holstebro Kunstforening

Holstebro Kunstforening blev stiftet i 1952 og arrangerer kunstudstillinger. Det faste udstillingssted er Jens Nielsen og Olivia Holm-Møller Museet.

Vestjysk Kunstforening Ulfborg

Vestjysk Kunstforening Ulfborg har 50 års jubilæum i 2013. Foreningen har 105 medlemmer og bruger "Tinghuset" som udstillingssted.

Kontaktperson: Formand Gerda Tachau, tlf.: 2066 3870 , mail: tachau.ulfborg@kabelmail.dk

Vinderup Kunstforening

Vinderup Kunstforening blev stiftet i 1978 og arrangerer kunstudstillinger, foredrag og kunstudflugter. Det faste udstillingssted er Grønningen 1, 7830 Vinderup (det gamle rådhus).

Kontaktpersoner: Formand Henning Grønkjær, mail: hgroenkjaer@mail.dk, eller kasserer Birthe Wernberg-Møller, mail: b.wernberg@mail.dk

Jydsk Aktiv Kunstforening

Jydsk Aktiv Kunstforening blev stiftet i 1979 og arrangerer kunstudstillinger i Holstebro.

Kontaktperson: Paul M. Cederdorff, tlf.: 9742 0128 mail: paul@cederdorff.dk

Marens Vennelaug

Foreningen Marens Vennelaug blev stiftet af en kreds af borgere i Holstebro i forbindelse med indvielse af Maren på elevatoren foran Det gamle Rådhus i Holstebro den 19. juni 2009.

Foreningens formål er at værne og promovere Maren og arrangere festlige begivenheder til hendes ære – mindst to gange om året.

Foreningen ønsker endvidere at øge antallet af besøgende ved byens mange kunstværker.

Kontingentet det første år var 67 kr. Beløbet blev valgt, fordi det i 2009 var 67 år siden, at Alberto Giacometti skabte ”Kvinde på Kærre”. Kontingentet stiger med 1 kr. om året, så det til stadighed følger skulpturens alder.