Holstebro Kommune

Musikprofil er en stor succes

subpage-img

Det unikke samarbejde mellem Holstebro Musikskole og Sønderlandsskolen bliver kopieret over hele landet. 

Indtil videre har 12 kommuner besøgt Holstebro for at opleve samarbejdet mellem folkeskole og musikskole, der betyder, at størstedelen af Sønderlandsskolen elever synger eller spiller et instrument.

Baggrunden er den kommende skolereform, som med en række nye elementer styrker samarbejdet mellem folkeskole og musikskole. Bl.a. er skolerne fremover forpligtet til at samarbejde med den kommunale musikskole, ligesom der skabes mulighed for talentklasser i musik.

Ny model

Mange kommuner planlægger at oprette profilskoler efter den model, som Holstebro Musikskole og Sønderlandsskolen har udviklet gennem de seneste fem år. Det er en model, som kombinerer det bedste fra skolens og musikskolens verden og skaber et frodigt musikalsk miljø, hvor både bredde og elite tilgodeses.

Flere hundrede børn deltager i Sønderlandsskolens kor- og orkesterliv, og på trods af den korte levetid er flere børn optaget på musikskolens talentlinje.

Musikalske børn

Generelt deltager mange børn i Holstebro Kommune i musikskoleaktiviteter i skoletiden.

På Vemb Skole er der startet en blæserklasse for alle børn i 3. - 4. klasse. På Ellebækskolen er der oprettet et 20 mands orkester med blandede instrumenter. På Skt. Jørgens Skole er der oprettet et musiktilbud i indskolingen, hvor børn fra specialklasserne inkluderes i undervisningen - et tilbud, der med tiden vil kunne udvikle sig til et orkester.

Det musikalske samarbejde mellem Sønderlandsskolen og Holstebro Musikskole vækker opsigt i resten af landetDet musikalske samarbejde mellem Sønderlandsskolen og Holstebro Musikskole vækker opsigt i resten af landet.