”Kamoon” betyder spidskommen på arabisk, og at det blev navnet på den nye café, er ikke tilfældigt:
 
- Vores første medarbejder, som er af libanesisk oprindelse, manglede netop spidskommen den første dag, hun skulle lave mad, og det krydderi kan man ikke undvære i det mellemøstlige køkken. Derfor synes vi, navnet passer rigtig godt til cafeen, forklarer projektleder Trine Kragelund, der selv taler lidt arabisk. 
 
- Men bare rolig, der er langt fra spidskommen i alle retter, forsikrer Trine Kragelund om smagsnuancerne fra cafeen i det multikulturelle boligområde Trekanten i Holstebro.

Arabisk tapas med sociale ingredienser

1. september 2015 markerer Den Grønne Trekant åbningen af cafeen med en reception for alle interesserede mellem kl. 11.00 – 14.00. Her er der mulighed for at smage maden, hilse på personalet, opleve stedet og høre mere om formålet med projektets nye tiltag.
 
Produktionsskolen Nordvestjylland står for den daglige drift af Café Kamoon, der fremover holder åbent hver tirsdag og torsdag fra kl. 9 -15. I caféen kan du bl.a. købe mad med inspiration fra det meste af verden - for eksempel arabisk tapas, salater, sandwiches og dagens lune ret, som dog er dansk inspireret. 
 
Det er blandt andet de eksisterende cateringkunder, der har efterspurgt en café, og hvis Kamoon bliver en succes, forventer projektet at udvide åbningstiderne.
 
I køkkenet arbejder der lige nu tre produktionsskoleelever, to lærlinge, to voksne fra Mellemøsten og en fotograf fra Syrien. Udover den faste medarbejder fra Libanon er der også etableret virksomhedspraktik for forskellige kvinder med interesse for madlavning.
 
- En café rummer mange lærerige arbejdsopgaver både for de voksne og de unge. Derudover ligger der også en god sprogtræning i at have en dialog med kunderne, siger Helle Wiwi Dam, der er køkkenleder, og fortsætter:
 
- Den arabiske tapas ”mezze” bliver lavet af kvinderne fra Mellemøsten, der værdsætter at lave den mad, som de er vokset op med. De føler stor stolthed over at servere og præsentere maden i caféen og til catering ud af huset. Den gode mad binder os alle sammen.
 
Foto: Rodi Osman - fotograf fra Syrien tilknyttet cafeen
 
Som del af projektet arbejder Kamoon også for at blive en socialøkonomisk virksomhed, der forbinder kommerciel forretning med at løse sociale opgaver. 
 
 - Vi har så at sige en dobbelt dagsorden: At drive en sund forretning, som gerne skal vokse, samt at beskæftige minoritetskvinder og knytte dem tættere til arbejdsmarkedet. Derudover har vi unge fra boligområdet Trekanten, som ikke har en uddannelse eller umiddelbare forudsætninger for at påbegynde en. Arbejdet hos Kamoon skal styrke de unges personlige udvikling og forbedre deres muligheder i uddannelsessystemet og på det almindelige arbejdsmarked, siger Trine Kragelund.
 
  • Cafeens adresse er Heimdalsparken 38, 7500 Holstebro
  • Hjemmesiden www.kamoon.dk er under opbygning 
  • Hvis du ønsker at bestille mad kan du kontakte cafeen på telefon 61441409  
  • Projekt Den Grønne Trekant er et samarbejde mellem Holstebro Kommune, Produktionsskolen Nordvestjylland, Boligselskabet Holstebro, Boligselskabet Sct. Jørgen og Lejerbo 
  • Projektet er støttet af det tidligere Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.