PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO ELITESPORT

Det var toppen af poppen, som trænede håndboldtalenterne fra sportsklasserne i Holstebro, da de havde ugens første morgentræning i Gråkjær Arena kl. 07.30.

Ikke færre end 3 af Team Tvis Holstebros dame-landsholdsspillere, heraf 2 verdensmestre og en VM topscorer, var mødt op for at assistere ligatræner Pether Krautmeyer ved morgentræningen for de håndboldglade spillere fra Birkelundskolen.

Den svenske VM-topscorer Nathalie Hagmann samt de to norske verdensmestre Silje Solberg og Camilla Herrem var med til at gøre denne morgentræning til noget helt særligt.

God træning

Silje Solberg tog sig af målmandstalenterne, som var super glade for målmandstræningen. Sarah Mygh, som går i 9. klasse og spiller for Team Tvis Holstebros U16-hold, sagde efter træningen:

- Det er en mega god træning, vi får fra Silje Solberg. Som målmand er det sjældent, at man oplever, at træningen er 100 % optimeret i forhold til os. Ofte bliver vi placeret i målet og tager imod de skud, der kommer, men i dag har Silje bare fokus på os, og det er virkelig noget træning, vi kan bruge til noget, sagde en tilfreds Sara efter endt træning.

De to øvrige - Nathalie Hagmann og Camilla Herrem - trænede de øvrige spillere i forhold til de positioner, de selv spiller på banen. De 30 unge håndboldspillere, som deltog i træningen, gik med stor ildhu og nysgerrighed ind i træningen, og det var helt tydeligt, at de sugede viden til sig og gjorde sig umage for at vise de tre ligaspillere, at de var klar på opgaven.

Ny inspiration

Holstebro Elitesport har i dette skoleår indgået en aftale med Team Tvis Holstebro om brug af ligaspillerne til træning og talenttimer. Formålet er at give ny inspiration til spillerne, men også at lære af deres rollemodeller.

- Ligaspillerne er rollemodeller for de unge mennesker. Vi vil gerne gøre overgangen fra junior til senior så glidende som mulig. Derfor er det helt naturligt for os at udnytte de muligheder, der er lige for næsen af os. Ligaspillerne motiverer de unge mennesker. De har selv været på det samme sted, så de kan inspirere og motivere talenterne til at yde optimalt, så de måske på sigt kan udvikle sig og selv blive rollemodeller, siger elitekoordinator John Mikkelsen om baggrunden for at bruge ligaspillerne som morgentrænere.

 

Flere oplysninger

Holstebro Elitesport, elitekoordinator John Mikkelsen, tlf. 22119959