Niklas Vendelboer og Mikkel Thorsager Frøstrup er håndboldkammerater og spiller begge på Team Tvis Holstebros hold for udviklingshæmmede. De har netop deltaget i et stort håndboldstævne på Idrætscenter Vest, hvor der blev kæmpet om at kvalificere sig til de regionale mesterskaber i Skjern i marts.

Niklas Vendelboer, der er 26 år, har spillet håndbold i tre år og ser frem til for første gang at deltage i Special Olympics Idrætsfestival i Holstebro til maj, hvor håndbold er én af de helt store idrætsgrene.

Sved på panden

- Vi får sved på panden og har et kanongodt kammeratskab på vores håndboldhold. Jeg glæder mig enormt meget til Special Olympics Idrætsfestival. Det bliver spændende med så mange idrætsudøvere fra hele Danmark og udlandet, og det, at vi får spillet en masse håndbold samt skal til fest lørdag aften under festivallen, gør det bare endnu bedre, siger han.

Klubkammeraten Mikkel Thorsager Frøstrup på 20 år begyndte at spille håndbold på uddannelsescenter Mariebjerg. Nu har han spillet håndbold i 4 år, men ved ikke helt, om han deltager i håndbold eller fodbold til Special Olympics Idrætsfestival.

- Jeg kan godt lide begge idrætsgrene, og det kommer helt an på, om vi får etableret et deltagende fodboldhold i Måbjerg IF, hvor jeg sidste forår begyndte at gå til fodbold, fortæller han.

Seværdigt

Søren Frøjk er holdtræner for håndboldholdet og medarrangør af håndboldstævnet på Idrætscenter Vest. Han regner med, at Holstebro deltager med to håndboldhold til Special Olympics Idrætsfestival:

- Det bliver spændende at se, hvor mange hold som tilmelder sig festivallen. Vi her fra Team Tvis Holstebro vil i hvert fald gøre vores til, at det bliver nogle gode seværdige kampe, siger Søren Frøjk.

Fakta

TTH Handicaphåndbold

  • TTH Handicaphåndbold er for voksne udviklingshæmmede og spilles hver torsdag fra kl. 17.10-18.30 på Idrætsefterskolen Lægåden.

Special Olympics Idrætsfestival i Holstebro

  • Special Olympics Idrætsfestivalen fra den 20.-22. maj 2016 i Holstebro er et breddeidrætsarrangement for alle personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer og/eller udviklingshandicap uanset idrætsligt niveau.

Her kan du læse mere om Special Olympics Idrætsfestival.

 

Flere oplysninger

Håndboldtræner Søren Frøjk, tlf. 20297453

Fritidskonsulent Niklas Morgenstern, tlf.  96116925