PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO ELITESPORT

25 trænere, klubledere og uddannelsesledere bakker op om et nyt tiltag, som skal være med til at optimere rammerne for de allerbedste idrætstalenter i Holstebro.

Holstebro Elitesport og HR-afdelingen i Holstebro Kommune har med udgangspunkt i de gode erfaringer fra ”Code of Care” arbejdet med tanken om at etablere en mentorordning for sportstalenterne, som er tilknyttet Holstebro Elitesport.

25 repræsentanter fra klub- og uddannelsesinstitutionerne i Holstebro var derfor til en fælles workshop, hvor temaet var: ”Kan mentorordning styrke talentudvikling”?

På workshoppen fik de fremmødte information omkring mentorbegrebet og drøftede mulighederne for at etablere en mentorordning under Holstebro Elitesport. Og det var et tema, som gav anledning til nogle gode debatter.

Godt tilfreds

Lone Østergaard Hansen, konsulent ved Holstebro Kommunes HR-afdeling, styrede deltagerne gennem aftenen og gav deltagerne et fint afsæt til den senere debat. Hun var efterfølgende godt tilfreds med aftenens forløb.

- Deltagerne var meget interesserede i emnet. Mentorer har jo altid eksisteret, men i de senere år er det blevet mere formaliseret, og eksempelvis er det meget brugt inden for erhvervslivet at have en mentor. En mentor er en person, som besidder nogle kompetencer og livserfaring, som andre kan nyde godt af. Det er ikke mentorens rolle at gå ind og tage beslutninger for den person, som vedkommende er mentor for. Mentorens rolle er at støtte, rådgive og mest af alt at lytte, siger Lone Østergaard Hansen, som også til daglig arbejder med mentorer i forhold til sårbare unge. Det sker i organisationen ”Code of Care”.

Et værktøj

Fra Holstebro Elitesports side var elitekoordinator John Mikkelsen godt tilfreds med aftenens udbytte.

- Det var dejligt at mærke, at der var opbakning til at arbejde videre med mentorordningen. Vores håb er, at en mentor kan være endnu et værktøj, som vi kan bruge i vores fælles arbejde med at udvikle sportstalenter. Mentortilbuddet vil i første omgang være et tilbud til de ældste talenter, som står i overgangen mellem ungdom og en seniorkarriere. Disse talenter er på mange måder et sted i livet, hvor det vil være rart med en mentor, som kan støtte og vejlede i forhold til de valg, som de står overfor, og de perioder med modgang, som de helt sikkert vil møde, siger John Mikkelsen, som i den nærmeste fremtid vil samle repræsentanter fra klubberne, der skal hjælpe med at udarbejde rammerne for en kommende mentorordning.

Holstebro Elitesport forventer, at et egentligt mentortilbud kan være klar til efteråret 2016.

 

Flere oplysninger

Holstebro Elitesport, elitekoordinator John Mikkelsen, tlf. 22119959