Hvert år undersøger Dansk Industri (DI) udvalgte virksomheders tilfredshed med det lokale erhvervsklima. Holstebro ligger igen i den bedste sjettedel blandt landets 98 kommuner. 

Det er de små marginaler, der afgør placeringerne i toppen af erhvervsundersøgelsen, hvor Holstebro Kommune går en enkelt plads tilbage.

”Holstebro Kommune ligger i år på en flot 14. plads. Det er næsten status quo i forhold til sidste år, hvor det blev til en 13. plads. Placeringen skyldes især virksomhedernes gode vurdering af dialogen med kommunens politikere og embedsfolk. Kommunen har i det forløbne år også været god til at formidle de gode historier med salg af mange byggegrunde. Belønningen falder i form af, at hele 84 % af virksomhederne vil anbefale andre at etablere sig i Holstebro”, lyder vurderingen fra DI Midt Vest i en pressemeddelelse.

DI peger også på, at kommunens image får bedre vurderinger i år, og at undersøgelsen ”tegner et billede af en meget erhvervsvenlig kommune”.

- Det er glædeligt, når DI’s medlemmer for eksempel oplever bedre information og dialog med kommunen. Det er afgørende for, at vi kan forbedre os på mange andre parametre. Jeg er især stolt af, at virksomhederne med deres anbefaling er så gode ambassadører for kommunen, siger borgmester H.C. Østerby, der dog ikke har tænkt, at kommunen nu kan hvile på laurbærrene:

- Det er en fin placering, som dog også peger på en række udfordringer, blandt andet manglen på faglært arbejdskraft. Det er et langt sejt træk, som vi vil fortsætte med at sætte på dagordenen sammen med erhvervslivet og uddannelserne i området. 

I Holstebro Kommune er der indhentet svar fra 80 ud af 316 adspurgte virksomheder. Besvarelserne repræsenterer 2.915 arbejdspladser, hvilket svarer til ca. 15,6 % af de privat beskæftigede i kommunen.

Virksomhedsledernes oplevelse af kommunens erhvervsklima vægter 2/3 af undersøgelsen, mens den sidste tredjedel er træk fra statistiske data.

Læs mere om undersøgelsen på DI’s hjemmeside www.di.dk/le