Holstebro Kommune

Odin Teatret i Holstebro

subpage-img

Odin Teatret er Danmarks ældste egnsteater, der også arbejder rundt omkring i hele verden.

Odin Teatret blev grundlagt i Oslo i 1964 af Eugenio Barba. Han samlede en gruppe skuespiller-aspiranter, som ikke var kommet ind på Statens Teaterskole, og udviklede en træning for skuespillere.

På dette tidspunkt eksisterede der ikke andre lignende teatre i Europa. At være selvlært og uafhængig af hovedstrømmen inden for teatrets verden var uhørt - og har karakteriseret Odin Teatrets historie op til nu.

I 1966 etablerede gruppen sig som Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro. Fokus var dengang og er fortsat uddannelse af skuespillere, udforskning af forholdet mellem skuespillere og publikum samt dokumentation i form af bogudgivelser og samarbejde med både nationale og internationale universiteter.

Odin Teatret har eget forlag og egen filmproduktion som redskaber til dokumentation og forskning. Siden 1971 har Nordisk Teaterlaboratorium været anerkendt og støttet af Kulturministeriet.

Aktiviteterne på teatret omfatter - ud over produktion og opførelser af forestillinger - blandt andet kurser, videreuddannelse og seminarer. Odin Teatret har medarbejdere fra mange forskellige lande og turnerer i adskillige lande i hele verden.

Odin Teatret er en selvejende institution. Bestyrelsen har fem medlemmer med jurist Søren Kjems som formand.

Som egnsteater støttes Odin Teatret økonomisk af Holstebro Kommune og Kulturministeriet.

Odin Teatret er én af Holstebros tre egnsteatre. De to andre er Black Box Theatre og Operaen i Midten.