Holstebro Kommune

Holstebro-projekter i Off Road

subpage-img

Kulturfestivalen Off Road er den største af sin slags i Midt- og Vestjylland nogensinde – og den vil bane nye veje til kunst og kultur.

Festivalen er søsat af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og er støttet af Aarhus 2017. Den varer fra den 11. april til den 6. maj.

Off Road er den fjerde kulturfestival i Midt- og Vestjylland: I 2005 var titlen ‘Vinden’, i 2009 hed festivalen ‘Mørket’, og i 2013 var overskriften ‘Bølgen’.

Herunder kan du få et overblik over de 11 Off Road-projekter, der foregår i Holstebro Kommune.

 

Forårsmarked på heden (9. april)

9. april: Lystbækgård, Ulfborg - Forårsmarked på heden

Kom til marked på Lystbækgård helt ude på kanten af heden. Her er er uld og strik, træ, horn, ben, pileflet og en hel masse andre lokale varer.

Få flere informationer.

 

Åbning af Off Road (11. april)

11. april: Herning - Tæt på magien

Kom helt TÆT PÅ MAGIEN, når kulturfestivalen OFF ROAD åbner med et brag. Hele dagen byder på et festfyrværkeri af aktiviteter, forestillinger og indslag for store og små i Hernings midtby.

Få flere informationer.

 

Time, Site & Lore (11.-17. april)

11. - 17. april: Hjerl Hede - Time, Site & Lore

Hvad sker der, når fem kunstnere frit fortolker udvalgte museumsgenstande? På Frilandsmuseet Hjerl Hede kan du se en video af billedkunstneren Gigi Scaria (Indien) med inspiration i ”Sulegårdens portlænge og vognhus”.

Få flere informationer.

 

Q*Flydende køn (Fra 11. april)

Fra 11. april: Holstebro Kunstmuseum - Q*Flydende køn

Den anerkendte fotograf Lærke Posselt konfronterer os med mennesker, der træder uden for de traditionelle kønskategorier: Unge, der opfatter sig som Queer – hverken kvinde eller mand, men som eksperimenterer med deres køn og identitet.

Få flere informationer.

 

Historien i kornet (Fra 11. april)

Fra 11. april: Holstebro Museum - Historien i kornet

I den store særudstilling "Historien i Kornet" er du næsten selv luftfotoarkæologen, der flyver over de gule kornmarker og ser de grønne spor efter jernalderbøndernes lang-huse, brøndene på gårdspladserne og hegnene omkring gårdene.

Flere informationer.

 

Fra huse til hjem (11. - 17. april)

11 - 17. april: Hjerl Hede - Fra huse til hjem

Har du tidligere set museet som en landsby, må du komme forbi igen og opleve den nye forvandling: Museets historiske huse får nye skilte, hvor du kan se, hvem der boede i husene, og hvad de levede af. Husene er ikke bare huse – de er hjem.

Få flere informationer.

 

Film- og vandre(littera)tur (18., 19. og 20. april)

18., 19. og 20. april: Holstebro Bibliotek - Film- og vandre(littera)tur

Off Road er i filmenes verden, og du er velkommen til et par hyggelige timer med film, der alle foregår uden for det civiliserede samfund. Det er en overraskelse, hvilke film du kan se.

Få flere informationer.

 

Balloner på himmelfart (20. april)

20. april: Holstebro Bibliotek - Balloner på himmelfart

Det bliver et smukt syn, når biblioteket går Off Road og sender tusindvis af balloner på himmelfart over by og land – og i hver ballon er én af Louis Jensens underfundige og firkantede historier.

Få flere informationer.

 

Film- og vandre(littera)tur (23. april)

23. april: Vestre Plantage - Film- og vandre(littera)tur

Oplev et mix af natur og kultur på litteraTur i Vestre Plantage, hvor du og familien møder litteraturen på gåben i naturen. Turen er på cirka fem kilometer - og fyldt med overraskende indslag.

Få flere informationer.

 

The Catastrophic Meal (25. april - 6. maj)

25. april - 6. maj: Holstebro - The Catastrophic Meal

Hvad står menuen på i fremtiden, hvis jorden tørrer ud, eller verden bliver oversvømmet? I The Catastrophic Meal - A Taste of The Future dykker forskere og kokke fra det meste af verden ned i de store udfordringer, fremtiden bringer, når det handler om at brødføde en klode i forandring.

Få flere informationer.

 

Ode til Fremskridtet (26.-27. april)

26. - 27. april: Odin Teatret - Ode til Fremskridtet

Forestillingen Ode til Fremskridtet er et svar på tre ”fremmedes” besøg i fire midt- og vestjyske landsbyer: Isenvad, Staby, Bækmarksbro og Vind. Her har de søgt efter den danske kultur: historier, danse, sange og traditioner.

Få flere informationer.

 

Carl Nielsen på afveje (5. maj)

5. maj: Plexus, Idom - Carl Nielsen på afveje

Carl Nielsen skrev masser af sange. Også til tekster af hedens skønne digtere. Nu tager Operaen i Midten nationalkomponisten med på afveje og forholder ham til Vestjylland.

Få flere informationer.

 

Off Road break-out (6. maj)

6. maj: Skive - Off Road break-out

Skive samler alle Off Roads i en stor afslutningsevent: En rå,gammel træhal danner rammen, og her kan du opleve en bred vifte af kulturevents og højdepunkter fra hele festivalperioden.

Få flere informationer.

 

Detaljeret program for Holstebro-aktiviteter

Her kan du se et detaljeret program for de Off Road 2017-projekter, der foregår i Holstebro Kommune.

Programmet vil løbende blive opdateret med begivenheder, tidspunkter og steder.

Se programmet.

 

Fakta om Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland

Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland er et kulturelt netværk dannet af syv kommuner - Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande – og mere end 70 kultursteder: museer, teatre, kulturhuse, musiksteder, biblioteker og gallerier.

Læs mere om Kultursamarbejdet.

 

Kontakt

Kultur og Erhverv

Kunst og Kultur

Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kultur@holstebro.dk
Tlf.: 9611 7533