Holstebro Kommune

Plejeboligerne Beringshaven

subpage-img

Beringshaven er indrettet med 100 selvstændige lejligheder, hvoraf 12 af boligerne er ægtepar boliger. Huset er bygget i 1997 og udvidet med 28 boliger i 2009.

Huset er fysisk delt op i 8 fløje med stue og 1. sal, der hver omfatter 12 - 14 selvstændige boliger. Den enkelte bolig består af stue, soveværelse, køkken og badeværelse. Der er fra stuen adgang til egen terrasse eller altan.

Beringshaven ligger bynært og husets tilhørende have er smukt beplantet med frugttræer og blomster, som man let får adgang til via anlagt sti. Haven har et drivhus, højbede og bærbuske.

I Beringshavens foyer er der såvel trappe som elevator til 1. sal og kælderen. Foyeren er dekoreret med et etage-gennemgående fuglebur. Beringshaven har desuden en række fællesfaciliteter i form af café, trænings- og aktivitetslokaler, dagligstuer, samt gæsteværelse, der kan lejes efter aftale. 

 

Vi kan tilbyde

I Beringshaven arbejdes der i vid udstrækning efter principperne for det gode hverdagsliv, hvor selvbestemmelse, medbestemmelse og valgfrihed skal være centralt for kvaliteten i de rammer, som skabes for og med beboeren.

Vores overordnede værdibegreb er, at man som beboer skal have frihed til at leve livet.

Med mulighed for at være privat i sin bolig, deltage i naboskabet eller søge i et større socialt fællesskab i Cafeen.

Til at varetage sundheds og sygepleje er der ansat, social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker.

Vi har fokus på en indholdsrig hverdag, men mange aktivitets tilbud, disse varetages af vennekredsen og cafeens personale.

Det er et mål, at etablere et miljø med så mange af et hjems kendetegn som muligt og give en omsorgsfuld og nærværende pleje med støtte til at leve et så selvstændigt hverdagsliv som muligt.  

Dagligdagen tilrettelægges så vidt muligt efter individuelle vaner og rytmer, og som i ethvert hjem er der en række praktiske opgaver, der skal løses, så som tøjvask og rengøring. Opgaverne løses i et samarbejde med den enkelte beboer og pårørende.

Dialogen imellem personale, beboer / pårørende, ser vi som nødvendig for at skabe et godt samarbejde og dermed en god hverdag for beboeren.

Beringshaven har ikke eget køkken, derfor kan smørrebrød og varm mad bestilles evt. fra ”Det Gode Køkken”. Morgenmaden og lignende måltider tilberedes individuelt i egen lejlighed, personalet er behjælpelig med indkøb og tilberedning.
 

Bruger- pårørende råd

Formand
Villy Hedegaard
Mejdalparken 54, 7500 Holstebro
Tlf.: 2554 9301

Villy.hedegaard@outlook.com

Kontakt

Social, Sundhed og Arbejdsmarked

Center for Pleje og Omsorg

Plejeboligerne Beringshaven
Beringsvej 19
7500 Holstebro

sundhed@holstebro.dk
Tlf.: 9611 4260