Holstebro Kommune

Portræt af Gubber Leif Kristensen

subpage-img

”Rent ud sagt” med Gubber

(Portræt bragt i 2014)

Gubber Leif Kristensen, Holstebro, født i 1959.

 • Født i Holstebro.
 • Gift med Mette Hannibal, der arbejder i receptionen i firmaet Pro Tec Vinduer i Holstebro. Sammen har de datteren Matilde på 10 år. Fra et tidligere forhold har Gubber to børn – Maria på 30 år og Mikkel på 25 år.
 • Uddannet i herreekvipering i tøjfirmaet Karl E. i Holstebro. Efter militærtjeneste hos JDR i Holstebro arbejdede han i nogle år som sælger for taskefabrikken Bel Sac i Vemb. I 1989 overtog han firmaet GK Rengøring, som han har drevet siden.
 • Første gang medlem af Holstebro Byråd den 1. januar 2010, valgt for Det Konservative Folkeparti. Skiftede i perioden til Socialdemokraterne, som han blev genvalgt for ved valget i 2013. I indeværende byrådsperiode er han formand for Teknisk Udvalg og medlem af Udvalget for Kultur og Fritid.
 • For Gubber er der ikke en klar skillelinje mellem arbejde og fritid. Spiller old boys håndbold i klubben HH90 (tidligere Holstebro KFUM, hvor han var på førsteholdet i 3. division) og old boys fodbold i Holstebro Boldklub, ”når de mangler en”.
 • ”Rent ud sagt” er sloganet på Gubber Kristensens firmabiler. Det er valgt som ordspil, fordi han driver rengøringsfirmaet GK Rengøring i Holstebro. Men siger sloganet også noget om Gubber som person og som politiker?

- Joh, jeg tror de fleste, der kender mig, vil sige, at jeg aldrig lægger skjul på, hvad jeg mener, siger Gubber med et - rent - smil.

”En ren tilfældighed”

At det blev rengøringsbranchen, den tidligere tøjmand og taskesælger gav sig i kast med for 25 år siden, var ifølge Gubber ”en ren tilfældighed”.

- Jeg kendte den daværende ejer af GK Rengøring, Gunnar Kristensen. Han blev ved med at presse på, for at jeg skulle overtage firmaet. Til sidst sagde jeg ja. Om ikke andet, så behøvede jeg da i hvert fald ikke at udskifte firmanavnet. Vi havde GK til fælles, fortæller Gubber.

I dag er der 20 fuldtidsansatte i firmaet, der beskæftiger sig med alle former for rengøring – mest i virksomheder.

- Det er en spændende, men konkurrencemæssigt hård branche. Vi har været oppe på 80 ansatte, men nu har vi skåret til, så vi har en passende størrelse i forhold til markedet, siger Gubber.

Det var for Det Konservative Folkeparti, at Gubber blev valgt til Holstebro Byråd for første gang med virkning fra den 1. januar 2010. I løbet af perioden skiftede han til Socialdemokraterne, som han også repræsenterer i det nuværende byråd.

- Jeg havde et fortrinligt samarbejde med mine dengang to konservative kolleger i byrådet, men det var på grund af det landspolitiske, at jeg skiftede parti. For mig handler lokalpolitik ikke så meget om partifarve, men om at byrådet i fællesskab får tingene til at gå op i en højere enhed, og at vi har en god kemi medlemmerne imellem. Det synes jeg, vi har i Holstebro Byråd, og det giver resultater, understreger Gubber.

”Det skal der ikke pives over”

I forrige byrådsperiode var han medlem af Teknisk Udvalg og Udvalget for Kultur og Fritid. Det er han også i indeværende periode - dog med den bl.a. tidsmæssigt væsentlige forskel, at han er formand for førstnævnte udvalg.

- Jo, det giver da meget aftenarbejde, når det politiske skal kombineres med min private virksomhed. Det går bl.a. lidt ud over familien, må jeg indrømme. Men det skal der ikke pives over. Jeg har selv valgt det. Det er jo f.eks. spændende at være formand Teknisk Udvalg, hvor vi i denne periode har en række store planlægningsopgaver, der i den grad kommer til at forme Holstebros fremtidige udvikling. Slagterigrunden, tobaksgrunden, Nørrelands-området og motorvejen er nogle af dem, siger Gubber.

Uden for det politiske har Gubber endnu en formandspost, som han brænder meget for - ”Skøjtebanens Venner”, der kæmper for, at Holstebro stadig kan byde på en skøjtebane i Lystanlægget. - Det er et fantastisk sted. Jeg forventer, at vi også får banen op at stå i denne sæson, siger han.

Syv skarpe til Gubber

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg fik børn og børnebørn.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Lystanlægget midt i Holstebro. Jeg glæder mig over, at det bliver holdt så pænt.
 • Din livret: Medister med kartofler og brun sovs.
 • Din favoritmusik: Bruce Springsteen, som jeg har været til fire koncerter med.
 • Din favoritbog: Jeg er mest til biografier. ”Falsk som blæk”, der fortæller om PFA-sagen og Kurt Thorsens og Rasmus Trads’ baggrund, er en favorit.
 • Din favoritfilm: ”Pretty Woman” med bl.a. Julia Roberts.
 • Dit favorit-rejsemål: Skiferie I Østrig.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Sekretariatet

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kommunen@holstebro.dk

Tlf. 9611 7503