Holstebro Kommune

Portræt af Jens Kristian Hedegaard

subpage-img

Jens Kristian var tidligt med

(Portræt bragt i 2014)

Jens Kristian Hedegaard, Vemb, født i 1968.

 • Født i Vemb.
 • Kæreste med Helle, der er sygeplejerske og bor på Nørrebro i København.
 • Uddannet som landmand på bl.a. Lægård Landbrugsskole. Har siden 1997 drevet gården ”Nr. Hedegård” i Vemb sammen med broderen Knud Erik. Der er ca. 100 hektar til gården, og yderligere 70 hektar er forpagtet. Gårdens 127 årskøer producerer ca. 1,3 mio. kg mælk om året.
 • Medlem af kommunalbestyrelsen i Ulfborg-Vemb 1994-2006 for Venstre. Medlem af Holstebro Byråd for samme parti fra den 1. januar 2010 og genvalgt for endnu 4 år fra den 1. januar 2014. Både i forrige og i den nuværende byrådsperiode medlem af Økonomiudvalget og næstformand i Udvalget for Børn og Unge.
 • Det meste af en sparsom fritid bruger han sammen med Helle – mest i Vemb, men også i København. Går lidt på jagt og er formand for Vemb Aftenskole, der afvikler en række aftenkurser - bl.a. madlavning for mænd med Jens Kristian som fast deltager.
 • Jens Kristian Hedegaard var kun 25 år, da han for første gang blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Ulfborg-Vemb. Bortset fra den første periode i den nye Holstebro Kommune, hvor Jens Kristian ikke var valgt, har kommunalpolitik og driften af en gård med  mælkeproduktion fyldt mere end en helt almindelig arbejdsuge.

Selv om det som regel kun bliver til godt en uges sammenhængende ferie om året, klager Jens Kristian ikke. Kombinationen mellem landbrug og politik er han vokset op med. Hans far, Oluf, var stærkt engageret i organisationsarbejde i Venstre. Og som 28-årig overtog Jens Kristian sammen med broderen, Knud Erik, ”Nr. Hedegård” i Vemb, efter at hans far og en farbror havde drevet gården sammen i en lang årrække. Så i begge sammenhænge ”blev det i familien”.

Virksomhed døgnet rundt

- I modsætning til de fleste andre virksomheder kører et landbrug med kvæg døgnet rundt. Hvis en ko skal have hjælp til at kælve, ja, så skal man være der, uanset hvad klokken er. Men jeg er heldig stillet ved at have min bror som partner i driften af gården. Det er for mig en forudsætning for mit byrådsarbejde, understreger Jens Kristian.

I årene i kommunalbestyrelsen i Ulfborg-Vemb var Jens Kristian rundt omkring alle udvalg og alle de opgaver, som en kommune beskæftiger sig med. Den ballast kommer ham til gode i dag, føler han.

- Det er en fordel at have en grundlæggende viden hele vejen rundt, dels når sager skal til endelig behandling i det samlede byråd, dels når borgere henvender sig direkte for f.eks. at få hjælp eller svar på spørgsmål, siger Jens Kristian.

”Den rigtige sammenlægning”

Set i bakspejlet mener han, det var den rigtige kommunesammenlægning, da Ulfborg-Vemb blev en del af Holstebro Kommune.

- Vi har i dag en kommune, der har en naturlig centerby – Holstebro - og et naturligt opland. Det gør det lidt lettere end så mange andre steder at have fælles interesser og en fælles forståelse for, hvilken vej vi skal. Der var naturligvis forskellige kulturer, der skulle forenes, da tre kommuner blev til én, men jeg synes, at kommunen efterhånden mere og mere er blevet en enhed. Jeg vil dog ikke lægge skjul på, at der stadig er nogle kampe, der skal tages for at sikre gode vilkår og udvikling i alle dele af kommunen, understreger han.

Jens Kristian betegner arbejdet med den nye skolestruktur som den største udfordring i de forløbne 4 år i Udvalget for Børn og Unge, hvor han var og er næstformand.

- Den største udfordring i indeværende byrådsperiode bliver at få sat den nye skolereform godt på skinner. Grundlæggende synes jeg, at der er gode intentioner i reformen, f.eks. at læring og bevægelse skal gå hånd i hånd i skoledagen. Det falder godt i tråd med de ting, vi i øvrigt har sat i værk på børn- og unge området, siger Jens Kristian.

Syv skarpe til Jens Kristian

 • Den største begivenhed i dit liv: En af dem var, da jeg som 25-årig blev valgt til kommunalbestyrelsen i Ulfborg-Vemb for første gang.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Den dejlige natur ved Storå i Vemb.
 • Din livret: Millionbøf på gammeldags manér med bløde løg.
 • Din favoritmusik: Dansk 80-er musik og bl.a. ”TV2”.
 • Din favoritbog: ”Den russiske sangerinde” af Leif Davidsen og på linje med den ”London Kalder” af Ken Follett.
 • Din favoritfilm: Den franske film ”De urørlige”.
 • Dit favorit-rejsemål: Jeg har aldrig været på det samme feriested to gange, men Grønland og London har været store oplevelser.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Sekretariatet

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kommunen@holstebro.dk

Tlf. 9611 7503