Holstebro Kommune

Portræt af Jytte Østerby Dideriksen

subpage-img

Jytte tager afsæt i ”det levede liv”

(Portræt bragt i 2014)

Jytte Østerby Dideriksen, Sir, født i 1956.

 • Født i Aulum.
 • Gift med Jens, der er lageransvarlig i virksomheden Linds’ afdeling i Hjerm. Parret har fire børn -  Tanja på 29 år, Henriette på 28 år, Nikolaj på 21 år og Mikkel på 17 år.
 • Uddannet i en isenkramforretning og senere som sygehjælper, som zoneterapeut, som fodterapeut og som social- og sundhedsassistent. I de seneste 12 år ansat som social- og sundhedsassistent i Plejecentret Beringshaven i Holstebro.
 • Fra den 1. januar 2014 medlem af Holstebro Byråd for Socialdemokraterne. I byrådet medlem af Social- og Sundhedsudvalget og Udvalget for Erhverv og Turisme.
 • Fritiden bruger hun f.eks. gerne på ture i naturen med hunden Julius, på læsning og på frivilligt arbejde – nu bl.a. i Sir Menighedsråd.

”Det levede liv” er overskriften på den tilgang, som personalet i Plejecentret Beringshaven i Holstebro har i plejen og omsorgen for centrets ældre. Det er her Jytte Østerby Dideriksen har sit arbejde som social- og sundhedsassistent. Hun synes, at ”det levede liv” passer godt til den måde, hun generelt gerne vil møde mennesker på.

- Det betyder, at vi i vores arbejde og omgang med de ældre tager udgangspunkt i det liv, de har levet, og i videst muligt omgang lægger plejen og omsorgen til rette efter det. Hvilken kultur kommer de fra? Hvad er deres sociale baggrund? Hvad har de været igennem i deres liv? Det er vores indgangsvinkel. Den erfaring og de historier, de ældre har fra et langt liv, giver til gengæld os som personale indsigt og menneskekundskab, som vi kan bruge i dagligdagen. Det giver mig mange positive oplevelser hver dag, understreger Jytte.

Noget kendt og noget nyt

I det nye byråd har hun fået plads i to udvalg – Social- og Sundhedsudvalget og Udvalget for Erhverv og Turisme.

- På forhånd var det mit højeste ønske at komme i Social- og Sundhedsudvalget. Jeg kender fra mit daglige arbejde meget til udvalgets opgaver, og jeg brænder for at være med til at give de svageste i samfundet gode vilkår. Erhverv og Turisme er derimod et helt nyt område for mig. Det bliver en spændende udfordring også at være med til at tegne udviklingen i kommunen på dette område, siger Jytte.

Hun har – som hun udtrykker det – ”altid været vant til at kæmpe for sin sag”. Det var hun også med til under den store strejke blandt ansatte på social- og sundhedsområdet i 2007. Som medlem af byrådet får hun nu også en arbejdsgiver-rolle i det felt, hvor hun har sit daglige arbejde som ansat.

-  Jeg er helt bevidst om, at jeg nu også har en rolle på den anden side af bordet. Det får jeg ikke problemer med. Jeg vil være med til at præge tingene i den retning, jeg synes, og er af natur vist nok lidt stædig. Men jeg er også klar over, at der undervejs skal indgås kompromisser. Sådan er det i politik. Sådan er det også på en arbejdsplads, og jeg ser hellere muligheder end begrænsninger, siger Jytte.

Géner fra fremskridtsmand og socialdemokrat

Hun kommer fra et hjem med seks børn, hvor faderen var meget engageret i politik og frivilligt arbejde, og hvor moderen var hende, der holdt sammen på det hele derhjemme.

- Min far var fremskridtsmand og min mor socialdemokrat. Så politisk er det jo så min mors gén, der er brændt igennem hos mig. Til gengæld har jeg bl.a. arvet min fars engagement i det frivillige arbejde. Jeg har altid været involveret i arbejde af den art – lokalt bl.a. i skolebestyrelsen i Naur-Sir og for øjeblikket i Sir Menighedsråd. Vores børn har i øvrigt også skiftevis taget en tørn i sognet som gravermedhjælpere og ringere ved kirken – med mig som frivillig afløser, siger Jytte Dideriksen med et smil.

Og så er der i øvrigt gennem 30 år også lagt megen fritid i familiens Dideriksens hjemmebase – en nedlagt landbrugsejendom, der er renoveret fra A til Z med husbond Jens som formand!

Syv skarpe til Jytte

 • Den største begivenhed i dit liv: Familiemæssigt, da vores fire børn blev født. Ellers, da jeg blev valgt til byrådet, selv om jeg ikke kunne nyde det i nuet, fordi min mor døde dagen før valget.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Bl.a. vores sommerhus i Fjand ved Vesterhavet, Sir-Lyngbjerg Plantage og ”Den Røde Plads” ved Storåen i Holstebro.
 • Din livret: Alle former for fisk – herunder Sushi.
 • Din favoritmusik: Klassisk musik, f.eks. Beethoven, men også Rasmus Seebach og lignende.
 • Din favoritbog: ”Jordens Børn” i seks bind af Jean M. Auel.
 • Din favoritfilm: TV-serien med ”Barnaby”, især på grund af de særlige engelske miljøer.
 • Dit favorit-rejsemål: Italien og Svejts.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Sekretariatet

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kommunen@holstebro.dk

Tlf. 9611 7503