Holstebro Kommune

Portræt af Kim Bak Kristensen

subpage-img

Benthe er den mest stabile i Kim’s karriere

(Portræt bragt i 2014)

Kim Bak Kristensen, Krunderup, født i 1960.

 • Født i Års, men flyttede til Holstebro, da faderen var soldat ved Jydske Dragonregiment i 1959-60.
 • Gift med Benthe, der er kunderådgiver i Tryg Forsikring. De har sønnerne Troels på 28 år, Thomas på 25 år og Rasmus på 20 år.
 • Uddannet i regnskabsafdelingen i firmaet Jyden i Bur. Arbejder i dag bl.a. som administrerende direktør i firmaet, Agratech i Ådum, der sælger landbrugsmaskiner.
 • Første gang medlem af Holstebro Byråd for Venstre i perioden 2002-2006. Medlem af byrådet for Venstre igen fra den 1. januar 2014, hvor han er medlem af Arbejdsmarkedsudvalget.
 • Fritiden deler han helst i familiens selskab – og løber gerne, men efter eget udsagn for lidt.

- Min kone, Benthe, er det mest stabile holdepunkt i mit liv. Vi har kendt hinanden i 34 år og er gift på 28. år.

Understreger Kim Bak Kristensen, der gerne indrømmer, at han ellers har været noget flyvsk - når det gælder arbejdslivet. Gennem årene har han været omkring mange jobs, både hos Politiet og i det private erhvervsliv. En del af hans karriere har været mere eller mindre planlagt. Andet er pludselig kommet ind fra sidelinjen, men fællesnævneren har for det meste været arbejde med mennesker, organisation og udvikling. Her er karrieren i korte træk:

Politiet og erhvervslivet

Arbejdsgiveren i de fleste år af Kims hidtidige erhvervskarriere har været Staten. Han startede på politiskolen i 1983. Efter få år som gadebetjent blev han tilknyttet Politiets efterforskningsafdeling og arbejdede med børn og unge i Herning, Struer og Holstebro kommuner, inden han blev hentet ind i Rigspolitiets personaleafdeling.

Her var han en af frontløberne i en proces, hvor der som en forløber til politireformen blev sat ekstra fokus på opbygning af mere decentrale HR-funktioner for 15.000 ansatte i 54 politikredse.

I 2005 forlod Kim ordensmagten for at søge nye udfordringer i det private erhvervsliv. I tre år var han HR-chef i firmaet Actona i Holstebro, efterfulgt af tre år, hvor han fik ansvaret for at lægge fire nye jyske afdelinger af værkstøjs- og beslagsfirmaet Carl Ras sammen.

Siden 2011 har han været selvstændig med bl.a. en række rådgivnings- og bestyrelsesposter, og i dag er han medejer af firmaet Agratech i Ådum, der forhandler landbrugsmaskiner.

- Jeg fungerer egentlig bedst med, at tingene er planlagt, men jeg må indrømme, at der for mig ikke hele tiden har været tale om ”den lige karrierevej”. Jeg har undervejs haft nogle fantastiske oplevelser, som jeg ikke ville have været foruden. Der er et ordsprog, der siger, at ”læring gør ondt, og rigtig læring gør rigtig ondt”. Det kan jeg godt tale lidt med om, men jeg er heldigvis altid kommet godt ned på den anden side, siger Kim Bak Kristensen.

Engagement i landsbyerne

Efter eget udsagn har Kim aldrig kunnet lade være med at blande sig. ”Når man gør det, er man også nødt til at engagere sig og tage ansvar”, som han udtrykker det.

På den måde har han lige siden de helt unge år stået i spidsen for mange bestyrelser i forskellige sammenhænge. En af hans formandsposter i de seneste år er LAG Holstebro (Lokal Aktionsgruppe), der bl.a. via fordeling af offentlige midler arbejder for at støtte udviklingen i landdistrikterne.

- Landsbyerne er i disse år i gang med en svær omstillingsproces, hvor de skal tilpasse sig den måde, som folk flytter og bosætter sig på. Bl.a. her i kommunen er det fantastisk at se det engagement, der er i mange af vores landsbysamfund, og hvad der kan lade sig gøre for forholdsvis få midler. Vi skal alle være med til at bakke op om de ildsjæle, der holder fast i og arbejder for fællesskabet. Landdistrikterne kan ikke undvære hovedbyen, Holstebro, og den vil være fattig uden landsbyerne. Vi skal sikre, at der er en god kobling og en god dialog - og den synes jeg, at vi har her i kommunen, siger Kim Bak Kristensen.

Syv skarpe til Kim

 • Den største begivenhed i dit liv: At se min ældste søn håndtere sin søn, der er mit første barnebarn.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Sir-Lyngbjerg Plantage, som jeg er nabo til. Den er bl.a. et af de mest historiske steder i kommunen.
 • Din livret: Næsten alt mad, bl.a. stegt flæsk og persillesovs.
 • Din favoritmusik: Bl.a. Allan Olsen og ”På Slaget 12”.
 • Din favoritbog: ”Mesterlære” af musikeren Peter Bastian.
 • Din favoritfilm: ”Pretty Woman”.
 • Dit favorit-rejsemål: Den græske ø Korfu.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Sekretariatet

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kommunen@holstebro.dk

Tlf. 9611 7503