Holstebro Kommune

Portræt af Lene Dybdal

subpage-img

Lenes proces i terapi og lokalpolitik

(Portræt bragt i 2014)

 

Lene Dybdal, Ulfborg, født i 1962.

 • Født i Thorsminde.
 • Bor sammen med Lars Poulsen, der er skatterevisor i Skattecentret i Struer. Lene har fire børn – Rebecca på 33 år, Diana på 32 år, Steffan på 29 år og Katrine på 16 år.
 • Uddannet fysioterapeut i 1992 og siden 1995 med egen klinik på Holmegade i Ulfborg.
 • Fra den 1. januar 2014 medlem af Holstebro Byråd for Socialdemokraterne. Næstformand i byrådets Kultur- og Fritidsudvalg og medlem af Udvalget for Natur, Miljø og Klima.
 • I fritiden kigger Lene gerne på fugle sammen med Lars, der er fritidsornitolog, og med følgeskab i den vestjyske natur af den øvrige familie og hunden Molly. Lene spiller også guitar – uden noder.

Hvad har fysioterapi og lokalpolitik til fælles? Umiddelbart set ikke noget. Men for Lene Dybdal, der har egen klinik for fysioterapi i Ulfborg og er nyvalgt medlem af Holstebro Byråd, er der i hvert fald ét fællestræk i hendes daglige arbejde med patienter og de forventninger, hun har til at være lokalpolitiker.
Den spændende proces

- Det daglige arbejde i min klinik drejer sig jo om at være med til at sætte nogle mål op for den enkelte patient og i et forløb være med til at ”flytte” ham eller hende til en tilstand, hvor de får det godt igen eller i hvert fald bedre. På samme måde ser jeg det politiske arbejde. Du sætter dig nogle mål og håber, at du kan være med til at påvirke processen i det samlede byråd og udvalgene i den retning, du gerne vil – uanset hvad sagerne handler om. Den proces synes jeg er spændende og udfordrende, siger Lene Dybdal.

Hun var bredt omkring på arbejdsmarkedet, inden hun i en ret moden alder besluttede at læse til fysioterapeut. Bl.a. har hun arbejdet på det daværende svineslagteri i Holstebro, været butiksbestyrer i en stofforretning og ufaglært ansat på et plejehjem.

- Jeg har i mit arbejde som fysioterapeut haft stor gavn af, at jeg har oplevet forskellige sider af og erfaring med arbejdsmarkedet. Når du f.eks. selv har stået ved et skinkebånd på et slagteri, så ved du godt, hvad det drejer sig om, når du i klinikken møder en patient med arbejdsbetingede lidelser, understreger Lene Dybdal.

Da hun i 1995 overtog fysioterapiklinikken i Ulfborg efter Tove Ebbensgaard, var der to terapeuter i klinikken. I dag er der seks. Det har Lene en naturlig forklaring på.

- Det er et udtryk for, at folk generelt tager mere hånd om egen sygdom og sundhed, og at privatpraktiserende fysioterapeuter har fået flere opgaver end ”blot” dem, hvor lægerne henviser patienter til behandling. Eksempelvis har jeg nu oprettet en satellit-klinik i lokaler i Vemb-Hallen, bl.a. som et supplement til motionscentret i hallen.

Balancen mellem helhed og lokalsamfund

Lene er helt bevidst om, at det som kommunalpolitiker er vigtigt at bevare balancen mellem at arbejde for det lokalsamfund, hvor man selv bor, og for ve og vel for kommunen som helhed.

- Når vi har så stor en geografi, som vi har i Holstebro Kommune, og kommunen har den facon, den har, så er det godt, at Holstebro by er placeret lige i midten. Det skal vi tage som et billede på, at Holstebro er lokomotivet, der trækker – det er naturligvis her ”de store ting” skal placeres - og at landsbysamfundene er togvognene, der er med til at give kommunen den brede ballast. På den anden side skal hele byrådet naturligvis også være opmærksom på, at vi skal være med til at gøre det attraktivt for alle aldre at bo i landområderne – og at vi skal råbe vagt i gevær, hvis f.eks. en lokal busrute er i fare, understreger Lene Dybdal.

Og tilføjer: - Jeg synes faktisk, at byrådet i de senere år har været meget opmærksom på at tilgodese bl.a. den vestlige del af kommunen med nye spændende initiativer og projekter.

Syv skarpe til Lene

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg fik mine tre børnebørn. Jeg synes, det er fantastisk at være mormor.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Vesterhavet ved Thorsminde. Jeg tager derud, når jeg er vildt glad og også, når jeg er frustreret og ked af det. Der er altså nogle kræfter i det hav.
 • Din livret: En rigtig italiensk pizza.
 • Din favoritmusik: Rasmus Seebach.
 • Din favoritbog: Lige nu ”Det mangfoldige liv”, der er skrevet af Lone Hertz og Bjarne Hastrup.
 • Din favoritfilm: ”Pretty Woman”.
 • Dit favorit-rejsemål: Toscana og Umbrien i Italien, bl.a. på grund af områdets vinruter.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Sekretariatet

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kommunen@holstebro.dk

Tlf. 9611 7503