Holstebro Kommune

Portræt af Søren Olesen

subpage-img

Søren har drøn på hele tiden

(Portræt bragt i 2014)

Søren Olesen, Holstebro, født i 1984.

 • Født i Weymouth i England, hvor hans far var udstationeret for militæret. Opvokset i Holstebro.
 • Bor sammen med Jesper, der er speditør i firmaet LJM i Højmark.
 • Uddannet som automekaniker i Mejdal. Derefter var han i 6 år kørelærer, både for private kunder og hos Forsvaret i Skive. Siden 2012 har han drevet firmaet Jysk Caravan Center i Støvring.
 • Medlem af Holstebro Byråd for Dansk Folkeparti i perioden 2010-2013 og genvalgt til byrådet fra den 1. januar 2014. Han er formand for Udvalget for Erhverv og Turisme og medlem af Social- og Sundhedsudvalget. Desuden er han bestyrelsesformand i Væksthus Midtjylland, der leverer erhvervsservice til de 19 kommuner i Region Midtjylland.
 • Det meste af Sørens fritid går også med arbejde og politik. Men derudover bruges den på samvær med familie og venner, ture med hunden, der lyder navnet ”44”, og en stor interesse for gamle biler.

- Jeg vil helst have travlt og synes selv, at jeg er ret god til at have mange bolde i luften samtidig. Så keder man sig ikke – og ”æ daw blywer æ så lång”.
Siger Søren Olesen med et smil. Han har drøn på stort set hele tiden i en dagligdag, hvor kommunalpolitisk arbejde kombineres med jobbet som indehaver af firmaet Jysk Caravan Center i Støvring, hvor han sælger campingvogne og trailere.

- Det var helt tilfældigt, at jeg kom til at sælge campingvogne. Det er en spændende, men hård branche, hvor man virkelig skal være oppe på tæerne for at få det til at køre. I kriseårene har markedet for campingvogne været helt i bund, men nu er det på vej op mod normalt niveau, siger Søren.

I spidsen for Erhverv og Turisme

I forrige byrådsperiode var han medlem af Udvalget for Erhverv og Turisme og Social- og Sundhedsudvalget. I indeværende periode fortsætter han i de samme spor - dog med den tilføjelse, at han nu er formand for førstnævnte udvalg.

- I forrige byrådsperiode fik erhverv- og turismeområdet langt mere målrettet opmærksomhed fra kommunens side end tidligere, men vi skal videre endnu. Vi skal have tæt kontakt med erhvervsvirksomhederne og turistaktørerne, så de oplever Holstebro Kommune som en god samarbejds- og sparringspartner. Det drejer sig helt enkelt om, at vi i fællesskab skal skabe ny udvikling i kommunen og flere arbejdspladser, understreger Søren.

Han er glad for, at han også i de næste 4 år er medlem af Social- og Sundhedsudvalget.

- Udvalget ”sidder” på en tredjedel af kommunens samlede budget. Det understreger, at det er et udvalg med mange udfordringer, både menneskeligt og økonomisk, ikke mindst på ældreområdet. Helt grundlæggende skal vi sørge for at behandle de ældre og de svageste ordentligt. Jeg vil gerne måles på, at vi gør det. En anden stor opgave i udvalget er at få realiseret planerne om Center for Sundhed på Hostrupsvej, som blev sat i gang i forrige byrådsperiode. Jeg glæder mig til at være med til at gøre det færdigt, siger Søren.

Den yngste i flokken

Han var kun 26 år, da han i 2009 for første gang blev valgt til Holstebro Byråd, og han er stadig den yngste blandt de 27 byrådsmedlemmer. Men var det svært at komme ind i flokken af de mere garvede politikere?

- Nej, det gik faktisk overraskende let. Som ny bliver man taget godt imod. For mig er det allerbedste ved arbejdet i Holstebro Byråd, at der på tværs af partiskel er gode personlige relationer medlemmerne imellem. Naturligvis har vi politiske diskussioner, men alle opfører sig ordentligt og snakker konstruktivt om tingene, siger Søren.

Han har tidligere også været opstillet for Dansk Folkeparti til Folketinget og til Regionsrådet for Region Midtjylland, men han har ingen ambitioner i den retning.

- Jeg tror, at jeg er bedst til kommunalpolitik, fordi den foregår tæt på borgerne, siger Søren Olesen.

Syv skarpe til Søren

 • Den største begivenhed i dit liv: Min kæreste.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Det stråtækte miljø i Vester Husby.
 • Din livret: Jeg ka’ li’ alt mad, men nok mest en god bøf.
 • Din favoritmusik: Alt lige fra Højskolesangbogen til ”The Beatles”, Mads Langer, Marie Key og klassisk. Jeg spiller selv klaver.
 • Din favoritbog: Bl.a.”Ondskaben” af Jan Guillou.
 • Din favoritfilm: ”Der Untergang” om Hitlers sidste dage eller ”Das Leben des Anderen”.
 • Dit favorit-rejsemål: Spanien, hvor vi er på ferie stort set en gang om året.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Sekretariatet

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kommunen@holstebro.dk

Tlf. 9611 7503