Holstebro Kommune

Portræt af Susanne Funch

subpage-img

Susanne sætter fulde sejl til det, hun vil

(Portræt bragt i 2014)

Susanne Funch, Holstebro, født i 1963.

 • Født i Holstebro.
 • Hun har børnene Kristine på 25 år, Mathias på 22 år og Johannes på 11 år.
 • Uddannet som sygehjælper og senere som pædagog. Siden 2009 leder af Børnehaven Nørreland i Holstebro.
 • Fra den 1. januar 2014 medlem af Holstebro Byråd for Socialdemokraterne. Næstformand i byrådets Social- og Sundhedsudvalg og medlem af Teknisk Udvalg.
 • Fritiden bruger hun gerne på lange vandreture i naturen, men er også til genbrugsbutikker og ”gammelt skrammel”.

- Når jeg vil noget, så går jeg 100 pct. efter det og sætter fulde sejl.

Siger Susanne Funch, når hun bliver udfordret til selv at sætte ord på et personligt kendetegn. Det var f.eks. også det, der gjorde sig gældende, da hun efter en halv snes år som sygehjælper besluttede sig for at gå i gang med en uddannelse som pædagog.

- Fra den ene dag til den anden sagde jeg mit job som sygehjælper op. I det halve år, der gik, inden jeg i 1997 blev optaget på pædagoguddannelsen, var jeg ”cykelvikar” i jobs som pædagogmedhjælper. Under uddannelsen var det da lidt barsk at skulle leve på SU. Men pædagog - det var det, jeg ville. I de år fik jeg til gengæld den ”gevinst”, at jeg mødte min nuværende mand, der også er pædagog, understreger Susanne.

En anden kurs

Hun havde egentlig forestillet sig, at hun efter endt uddannelse ville arbejde inden for specialområdet for børn og unge med særlige vanskeligheder og behov. Men mødet med børn i Susannes første pædagogstilling på Gimsing Skole ved Struer stak en anden kurs.

-  Jeg startede som pædagog i SFO-en i Gimsing, blev afdelingsleder og souschef inden for et par år og tog samtidig en diplomuddannelse. For mig var det en fantastisk verden, der åbnede sig. Jeg var helt klar over, at jeg nu havde fundet mit ståsted og var kommet på min helt rette hylde, understreger Susanne.

I 2009 søgte og fik hun jobbet som leder af Børnehaven Nørreland, der er normeret til 61 børn. Institutionen dækker bl.a. Trekantområdet i Holstebro, hvor der er mange børn med en anden etnisk baggrund end dansk.

- Hvordan integrerer vi børn, der kommer fra så vidt forskellige samfund som f.eks. Butan og en syrisk flygtningelejr? Det er klart, at det er en stor udfordring – også for os i børnehaven, men vi kan konstatere, at arbejdet lykkes et langt stykke af vejen, fordi vi har et godt fællesskab om opgaven. ”Trekantområdet” er blevet et hjertebarn for mig, og jeg deltager også gerne i frivilligt arbejde i området. Det er i den grad livsbekræftende. Min far var frivillig i en fodboldklub og stillede sig altid parat til at give en hjælpende hånd. Det ligger dybt i mig at værne om den dyd, fortæller Susanne.

Center for Sundhed og motorvej

Som leder i en daginstitution er den kommunalpolitiske verden på sin vis ikke fremmed for Susanne Funch. I det daglige er hun vant til at have både politikere og den kommunale forvaltning på ret tæt hold. Som byrådspolitiker sidder hun nu selv ”på den anden side af bordet”, men ikke i det udvalg, der direkte har med børn og unge at gøre.

- Det passer mig rigtig fint, at jeg er kommet med i Social- og Sundhedsudvalget og i Teknisk Udvalg. Jeg har altid været glad for nye udfordringer, og i kommunalpolitik hænger tingene jo dybest set sammen på tværs af udvalg og opgaver. I Social- og Sundhedsudvalget bliver en af de store opgaver at få realiseret Center for Sundhed på Hostrupsvej, og i Teknisk Udvalg bliver vi meget involveret i etableringen af den nye motorvej fra Herning til Holstebro. Det bliver fantastisk spændende at være med i processen med de to store projekter, der vil have SÅ stor betydning for den fremtidige udvikling i Holstebro Kommune, siger Susanne Funch.

Syv skarpe til Susanne

 • Den største begivenhed i dit liv: At finde mig selv og mine egne ressourcer i en moden alder og komme på min rette hylde som pædagog.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Nibsbjerg Plantage og Storå, som jeg kan gå lige ud i og til fra vores hus på Kimsvej.
 • Din livret: F.eks. kylling med spændende salater som tilbehør.
 • Din favoritmusik: Alt med Leonard Cohen.
 • Din favoritbog: Leif Davidsens krimier.
 • Din favoritfilm: TV-serien ”Band of Brothers”.
 • Dit favorit-rejsemål: Bornholm. Min mand er halv bornholmer, og vi er mest til danske øer i vores ferier.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Sekretariatet

Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro

kommunen@holstebro.dk

Tlf. 9611 7503