Holstebro Kommune

Rygestoprådgivning

subpage-img

Er du ryger - og ønsker du at stoppe?

Det kan være svært at holde op med at ryge, selvom man ønsker det. Hvert forsøg er et skridt på vejen til at blive røgfri. Vi tilbyder gratis rygestop rådgivning til borgerne efter konceptet Kom og Kvit.

Som noget nyt tilbydes frem til og med 2017 kombineret rygestoprådgivning og rygestopmedicin til storrygere, altså til dem der har et dagligt forbrug på 15 cigaretter eller mere. 

Kom og Kvit - bliv røgfri i dit tempo! 

Kom og Kvit er et fleksibelt tilbud, hvor du fastsætter din rygestopdato. Sammen med en rygestoprådgiver sammensætter du det rygestoptilbud, der passer netop til dig. Der er mulighed for at deltage på kursusgange, få tilsendt sms, mail eller telefonrådgivning. 

Kursusgangene har 8 forskellige temaer. Du vælger selv, hvilke temaer du ønsker at deltage i, og hvor mange gange du ønsker at deltage. Deltagelse på Kom og Kvit forudsætter en afklarende rygestopsamtale hos en af rygestoprådgiverne i Sundhedsfremme og Forebyggelse. Du kan starte på Kom og Kvit hver torsdag. Det er gratis at deltage i rygestoptilbud for borgere og ansatte i Holstebro Kommune. 

Der tilbydes også rygestop på virksomheder eller i lokalområder. Tilbuddene følger Sundhedsstyrelsen anbefalinger. 

Mere hjælp til rygestop

  • Telefonisk rådgivning af STOPlinjen, tlf. 80 31 31 31. På STOPlinjens hjemmeside www.stoplinien.dk kan du også finde andre muligheder for hjælp til rygestop, bl.a. rygestoptilbud i andre kommuner
  • Dit Digitale Stopprogram e-kvit Her kan du få hjælp til rygestop over nettet
  • For hjælp til rygestop for unge anbefales: www.xhale.dk 
  • Få nyeste viden om tobak og rygestop hos Kræftens Bekæmpelse  

Kontakt

Social, Sundhed og Arbejdsmarked

Sundhedsfremme og Forebyggelse
Stationsvej 33A
7500 Holstebro

sundhedscenter@holstebro.dk
Tlf.: 9611 4850

Telefontid

Mandag - fredag kl. 08-10