Holstebro Kommune

Teatrenes kommandobunker!

subpage-img

- Nu er teaterfolkene kommet. Jeg har lige set en mand i nederdel..!

Den bemærkning, sagt med vestjysk sindighed i stemmen, får centerleder i Aktivitetscentret i Holstebro, Jonna Grønne, til at slå en smittende latter op.

Sammen med 72 frivillige havde hun under ”Aprilfestival – teater for små & store” lukket Aktivitetscentret ned for de normale aktiviteter og omdannet det til en sydende og hektisk kommandobunker for bl.a. festivalledelse, teaterfolk og den store stab af frivillige hjælpere.

- Det har for os været et meget stort valg at lukke centret ned og i én uge satse alt på at være teaterfestivalens centrum. Vi tog de frivillige med på råd, og da de sagde, at de var med, gjorde vi det. Vi håber, det vil give os en masse positiv PR, og derfor blev vi også meget stolte, da borgmesteren nævnte os ved åbningsreceptionen, fortæller Jonna Grønne.

Vigtigt med hygge

ALT stod i festivalens tegn på Aktivitetscentret i den uge, hvor Holstebro Kommune var vært for ”Aprilfestival – teater for små & store”.

Først og fremmest var det her, teaterfolkene kunne komme og spise, hygge sig og slappe af. Det var her, ledelsen af verdens største børneteaterfestival holdt til og styrede slagets gang, og det var her, de mange frivillige opgaver blev organiseret og uddelegeret.

Aktivitetsmedarbejder Lone Holmer og de mange frivillige havde gjort et kæmpearbejde for at få alle til at føle sig velkommen. Festivalens farver, harlekintern og teatermasker bød velkommen, viste vej og skabte rum til hygge alle steder.

- Det er SÅ vigtigt, at alle hygger sig og kan få den information, de har brug for. Og det gør teaterfolkene. De er sjove, festlige og dybt taknemmelige, og de viser det ved enhver given lejlighed. Det er skønt, og det er derfor, vi har lyst til at gøre alt for dem, siger Jonna Grønne og tilføjer, at der i ugens løb blev serveret frokost for ca. 220 hver dag i den specialindrettede café.

Et fristed

Aktivitetscentret har i 33 år været et meget populært og flittigt brugt fristed for tusinder af borgere i Holstebro. Bygningerne husede indtil 1986 Danmarksgade Skole med ca. 1200 elever, og heldigvis fik den gamle skole lov til at få en renæssance, da Aktivitetscentret blev indrettet som centrum for alskens aktiviteter for i gennemsnit 2500 brugere om ugen.

Under børneteaterfestivalen var Aktivitetscentret befolket med dobbelt så mange brugere, og der var tilmed indrettet et ”stilleområde”, hvor teaterfolkene kunne slappe helt af og lade op til forestillingerne.

- Vi er i gang en stor del af døgnet, og det er både hårdt og sjovt. Vi har et fantastisk samarbejde med kommunens kulturforvaltning, og der er gang i huset hele tiden. Og på mandag fungerer huset igen helt normalt med vore 70 aktiviteter, siger Jonna Grønne.