Holstebro Kommune

Ulfborg Aktiv Center

subpage-img

Har du lyst til at deltage i nogle spændende aktiviteter og møde andre mennesker, så er Ulfborg Aktivitets Centret noget for dig. Aktivitetscentret består af flere aktivitetslokaler, så mulighederne er store.

Ulfborg Aktiv Center er beliggende Holmegade 35, 6990 Ulfborg. 

 

Personale og Frivillige

Vi har en bred vifte med aktiviteter, nogle støttes af vores engagerede medarbejdere fra Det Mobile Korps og andre aktiviteter er organiseret af Frivillige. De er behjælpelige, hvis du har behov for det. Vi lægger vægt på, at skabe en god stemning, hvor der er plads til alle og hvor du kan føle dig tryg og blive inspireret. 
 
Vores frivillige er organiseret i en Aktivitetsudvalg. De har egen bestyrelse og økonomi og deres økonomiske overskud bruges til fordel for alle Centerets brugere, for eksempel til køb af inventar, udflugter og andre arrangementer. 

Har du mon lyst til selv at blive frivillig?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om aktiviteter, frivillige og kørsel. Men du er også altid velkommen til at kigge forbi. 

Aktiviteter

Vores tilbud er rettet mod førtidspensionister, efterlønsmodtagere og pensionister og de tilbud vi tilbyder, er aktiviteter som borgeren ønsker. Mulighederne er mange og du kan engagere dig på det niveau og i det tidsrum du ønsker.

aktivitetsoversigten kan du læse mere om hver enkelt aktivitet.

Bortset fra materialeudgifter er det gratis at benytte centrets tilbud. Deltagelse i aktiviteter som bliver organiseret af Aktivitetsudvalget, kræver medlemskab på 75,00 kr. om året. 

Du kan købe forskellige materialer på Ulfborg Aktiv Center. 

Der er mulighed for at købe kaffe, frokost og middagsmad i cafeteriet. 
  
Har du andre spørgsmål, forslag til nye aktiviteter eller andet er du meget velkommen til at kontakte os. Du er også velkommen til at kigge ind for at se hvad der foregår. 

 

Træning

Vedlægeholdende og sundhedsfremmende holdtræning for dig, der kan mærke, at det er blevet mere besværligt f.eks. at rejse sig fra stolen, gå en tur eller række op på øverste hylde. Og kan du mærke, at du har brug for støtte og guidning til træning ift. hvilke øvelser der vil være optimale for lige netop dig, er du velkommen til at kontakte os.

Er du førtidspensionist, efterlønner eller pensionist, kan du deltage i holdtræningen, som foregår en gang om ugen.

På nuværende tidspunkt er det:

 • Mandag: skåneholdene kl. 09:30-10:20
 • Onsdag: De morgenfriske kl. 08:50-09:50 og
 • Balancehold kl. 11:45-12:45

Holdene er opdelt efter hvilken niveau træningsudøverne har brug for og overskud til. Træningen tilrettelægges efter at styrke muskler, udholdenhed og balance samt at forebygge usikkerhed og fald i hverdagen. 

 

Hvad kan træningen bestå af

Altid fælles opvarmning.

I træningen kan der inddrages redskaber, såsom elastikker, håndvægte og holde. Derudover anvendes gangbånd, ro-maskiner, motionscykler. Der vil være indlagt pauser. Der afsluttes med fælles udstrækningsøvelser. 

Træningen er gratis i en tidsbegrænset periode.

Det vil sige at du vil gennemgå en fysisk test, hvor du vil blive vurderet om du er berettiget til dette tilbud. Hvis ikke, vil du blive oplyst om, hvor du kan finde et motionstilbud.
 

 • Skåneholdet, mandag kl 9.30-10.20:
  Holdet er for borgere, som anvender ganghjælpemidler. Holdet træner på og omkring stole. Træningen består af tilpasset opvarmning og med oplæg til dialog og forståelse af aktivitetens formål. Der veksles mellem fællesøvelser og træning med redskaber. Der afsluttes altid med fælles udspænding.
   
 • De morgenfriske, onsdag kl 8.50-9.50 i træningsrummet
  På holdet arbejder vi med hele kroppen. Vi træner stående, og liggende på gulvet. Vi anvender forskellige udfordrende øvelser, der styrker musklerne, samt balance, udholdenhed og bevægelighed. Der er mulighed for at du kan holde pauser ved behov. Der afsluttes med fælles udspænding.
   
 • Balancehold, onsdag kl 11.45-12.45 i træningsrummet
  På holdet arbejder vi med hele kroppen. Vi træner stående, og liggende på gulvet. Vi anvender forskellige udfordrende øvelser, der styrker musklerne, samt balance, udholdenhed og bevægelighed. Der er mulighed for at du kan holde pauser ved behov. Der afsluttes med fælles udspænding.

Kontakt

Ulfborg Aktiv Center

Holmegade 35,
6990 Ulfborg

Aktivitets- og frivillighedskoordinator
Tina Væggemose

sundhedscenter@holstebro.dk
Tlf.: 9611 4885