Holstebro Kommune

Undervisningstilbud til skoleklasser

subpage-img

I Holstebro Kommune tager vi meget gerne imod skoleklasser på Rådhuset. 

Et typisk program er på et par timer, der begynder i Byrådssalen med et oplæg, hvor vi bl.a. fortæller om kommunen generelt, den kommunale økonomi og den demokratiske proces i forhold til både valg og det daglige arbejde.

Vi kommer også ind på medborgerskab og indflydelse, jobmuligheder m.m. alt efter det undervisningsforløb, som besøget er en del af.

Vi inddrager forskellige afdelinger som HR, Økonomi, Kommunikationsafdelingen og Strategi og Udvikling. Ofte vil elevernes egne erfaringer og baggrund blive inddraget i oplægget, hvilket er med til at gøre det mere relevant for de studerende.

 

Dilemmaspil

Efter en kort pause bliver eleverne introduceret til vores "Dilemmaspil", hvor eleverne får mulighed for at afprøve det politiske arbejde og de udfordringer der er forbundet hermed på egen krop. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra de mange elever, der allerede har prøvet spillet. 

Spillet er bygget op som et rollespil, hvor eleverne i grupper (udvalg) skal forsvare "egne" mærkesager og samtidig blive enige om et nyt forlig på skoleområdet, og sidst men ikke mindst, indenfor den budgetterede ramme. 

Læs mere om spillet via menuen og via artikel-linket under "Læs mere".

Målgrupper

Den primære målgruppe til ovenstående er ungdomsuddannelserne og udskolingsklasser, hvor besøget indgår i et undervisningsforløb, så eleverne er velforberedte til besøget. 

Vi tager selvfølgelig også i mod besøg fra andre uddannelser, lærlinge/elever og mindre klasser fra folkeskolen. Hvert besøg tager udgangspunkt i den enkelte klasses baggrund og undervisningsforløb.

Har I ønsker til bestemte emner, vil vi altid forsøge at tilpasse besøget dette.

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Iben Skovgaard Olesen

Mail: kommunen@holstebro.dk
Tlf: 96117014

Kirkestræde 11
7500 Holstebro