Holstebro Kommune

Få gratis badebilletter på Vandets Dag

subpage-img

Vandets Dag

Vandets Dag den 22. marts hvert år

Vandets Dag eller Verdens Vanddag er en FN-temadag, der finder sted hvert år den 22. marts for at sætte fokus på drikkevandet.

Holstebro Kommuner har i 2016 sammen med Vestforsyning Vand A/S afholdt vandets dag ved blandt andet at vise rundt på Frøjk Vandværk og præsentere film og spil, om hvordan vi alle kan være med til at beskytte vores grundvand.

På dagen var ca. 200 børn og voksne på besøg på vandværket, hvor der var mulighed for at få en rundvisning, smage på råvandet og vinde billetter til svømmehal eller badeland.

En ny humoristisk 3D-animationsfilm – Fumle & det ædle grundvand – og et retro-spil udarbejder af Holstebro Kommune sammen med 11 andre Midt- og Vestjyske kommuner og Region Midtjylland blev præsenteret på dagen.

Formålet med kampagnen og arrangementet på Vandets Dag var at passe på grundvandet, og at gøre opmærksom på, at vi alle har et medansvar.

"Sprøjte- og ukrudtsmidler kan sive ned og forurene vores drikkevand. Derfor er det vigtigt, at vi bruger dem så lidt som muligt – også når vi går og pusler i vores private haver. Det er det, vi vil fortælle voksne og børn. Og jeg er glad for, at vi gør det på en sjov og fornøjelig måde. Jeg tror, det virker meget bedre end løftede pegefingre", sagde Karsten Filsø, formand for natur-, klima- og miljøudvalget.

Flere oplysninger

Lise Kristensen, projektleder, Holstebro Kommune, Tlf. 9611 7551

Fumle film

 Fumle og det ædle grundvand

Klik på billedet og se filmen om Fumle.

Fumlespillet.dk

Fumlespillet

Prøv Fumlespillet.dk

App til fumlespillet.dk

Hent app`en på Google Play
Hent appen til fumlespillet på AppStore iTunes
Hent app`en på AppStore iTunes

Klistermærker og plakater

Kontakt

Teknik og Miljø

Miljøgruppen

Mail: virksomhedsmiljo@holstebro.dk

Tlf.: 9611 7567

Kirkestræde 11
7500 Holstebro