Er du interesseret i bofællesskab?

Drømmer du om at leve i et aktivt seniorbofællesskab, bofællesskab for børnefamilier, for singler eller på tværs af generationer? Så kom til en uforpligtende workshop og bliv inspireret til at starte op.

Kom til møde om bofællesskaber

I foråret 2022 har vi gennemført et workshopforløb om bofællesskaber. Der er nu to grupper i gang med at etablere bofællesskaber i Holstebro. Derfor er der opfølgningsmøde torsdag d. 1/9-2022 kl. 17-20, i foredragslokalet i den tidligere kantinebygning på Sygehuset, Lægårdvej 12, indgang U.

Tilmeld dig mødet ved at sende en mail til tm@holstebro.dk

 

Bofællesskaber under udvikling i Holstebro

De tre workshops om bofællesskaber i foråret 2022 bød på en spændende proces for alle deltagere. Forløbet mundede ud i to grupper, der arbejder videre på at etablere bofællesskaber i Holstebro:

’Helikopterpladsen’ (Ejer/andelsboliger, gerne med placering på Sygehusgrunden)
Vi er et fællesskab, der vil udvikle os over tid og har mod på at gå ind i udviklings- og byggeprocessen.
Vi vil etablere individuelle boliger i forskellig størrelse med fælles faciliteter. Vi ønsker ejer/andelsboliger med et mindre privat udeareal og et større fælles areal som indbyder til uformelt samvær. I fællesskabet deler vi nogle ting som gæsteværelser og andet, der giver mening.

 
’Rågekolonien’ eller ’Helikopterhusene’ (Almene boliger, eller lejeboliger, med placering på Sygehusgrunden)
Vi er et fleksibelt interessedrevet fællesskab, med dejlige fælles faciliteter så vi kan lave aktiviteter sammen. Vi er ikke forpligtet på alt, men går sammen i mindre grupper om det vi vil være fælles om. Vi hjælper hinanden med det vi har lyst til og det vi er gode til. Vi er et praktisk hverdagsfællesskab, som tager os af hinanden og holder øje med hinanden.
Vi vil mangfoldighed og en mangfoldig bydel, og vil gerne bo på Sygehusgrunden og være en del af udviklingen der. I vores bofællesskab vil vi bo sammen med ligesindede.
Vi vil først og fremmest gå i dialog med almene boligselskaber, om at udvikle et bofællesskab i alment regi. Men hvis dette ikke kan lade sig gøre, vil vi undersøge mulighederne i det private lejemarked.

Opfølgningsmøde d. 1/9-2022 kl. 17-20.

Mødet d. 1/9-2022 handler om at hjælpe de to bofællesskabsgrupper godt videre i processen mod at bo i bofællesskab. Der er plads til at alle bofællesskabsinteresserede kan deltage – både dem, som allerede er med i en af de to grupper og dem, der er interesserede i at komme det – så alle har mulighed for at blive hjulpet videre med drømmen om at bygge og bo i fællesskab med andre.

 

Børn der gynger

Teknik og Miljø

Team Plan

mail Send sikker besked

phone 96117558

Kirkestræde 11
7500 Holstebro