Er du interesseret i bofællesskab?

Drømmer du om at leve i et aktivt seniorbofællesskab, bofællesskab for børnefamilier, for singler eller på tværs af generationer? Så kom til en uforpligtende workshop og bliv inspireret til at starte op.

Kom til workshop om bofællesskaber

Vi inviterer dig til en eftermiddag i bofællesskabets tegn, når vi åbner dørene til en række workshops for alle bofællesskabsinteresserede.

Drømme og muligheder for et godt liv i fællesskab er mange – aktive seniorbofællesskaber, bofællesskaber for børnefamilier eller singler, i byfællesskaber, i landsbyfællesskaber. Disse bodrømme vil vi gerne hjælpe på vej i kommunen.

Workshop 3 er 2. juni kl. 17-19 på Holstebro Sygehus, foredragssalen i den tidligere kantinebygning, Lægårdvej 12, indgang U.

Tilmeld workshop 3

3 workshops skal hjælpe lokale fællesskaber på vej

Det kan være en lang proces at etablere et bofællesskab og der er mange overvejelser undervejs. Fra den første ide om et bofællesskab til byggeri og endelig indflytning er der en række faser man skal igennem og mange beslutninger der skal træffes.

Workshop 1, lørdag 23. april, kl. 13-15

Workshop 2, onsdag 11. maj, kl. 17-19

Deltagerne er fra første workshop samt nye interesserede ’beboere’ og projektudviklere. 

  • Organisering af bofællesskab
  • Hvordan træffer man bedst beslutninger sammen?
  • De forskellige step i processen.

Workshop 3, torsdag 2. juni, kl. 17-19

  • Udforske forløbet fra ide til byggeri
  • Forskellige muligheder for byggeprocesser
  • Hvad betyder processerne økonomisk og praktisk – og for fællesskabet?

Hvad er bofællesskaber – og er det noget for mig?

Bofællesskaber kan se ud på mange måder, med forskellige grader af fælles og private faciliteter og aktiviteter. Bofællesskaber kan være ejerboliger, andelsboliger eller lejeboliger. De kan drives af beboerne selv, eller af en developer. De kan være i form af parcelhuse, rækkehuse eller lejligheder, i byen eller på landet, med fællesspisning mange gange om ugen, eller blot når nogen tager initiativ til det. De kan have fælleshus og legeplads, eller hobbyrum og værksteder, være arkitekttegnede eller selv-byggede. Typisk har bofællesskaber dog nogle kerneværdier, der samler fællesskabet på tværs af de forskellige beboere.

Børn der gynger

Teknik og Miljø

Team Plan

mail Send sikker besked

phone 96117558

Kirkestræde 11
7500 Holstebro

Hvis du har spørgsmål, kontakt venligst Teknik og Miljø ved at bruge "Send sikker besked" knappen.