Holstebro har Kulturen til Forskel. Det betyder, at indsatserne skal afspejle den mangfoldighed, der er tilstede i kommunen. I praksis betyder det, at Holstebro Kommune vil vægte:
En koordineret samlet indsats
- Frivillighed og indflydelse på eget liv styrkes via en tæt borgerkontakt, der minimerer systemets krav og styrker borgernes muligheder for at skabe løsninger sammen med og i kraft af beskæftigelsesindsatsen.
- Borgerne har indflydelse på beskæftigelsestilbud inden for en kendt og realistisk ramme, som matcher virksomhedernes efterspørgsel.
- Borgerne indgår i tilbud, der er sammenhængende, hen imod job eller uddannelse.
At tilbud er sammenhængende betyder, at indsatser er sammentænkte på tværs af forvaltninger, sektorer m.v. Det betyder så vidt muligt også, at tilbud med et beskæftigelsesrettet sigte og tilbud med eksempelvis socialt- eller sundhedsmæssigt indhold afgives parallelt, og ikke i forlængelse af hinanden, fordi der er evidens for, at beskæftigelseseffekten øges markant herved.
... med fokus på samskabelse mellem Arbejdsmarkedsafdelingen, virksomheder og civilsamfundet. Frivillighed for borgere tilknyttet Arbejdsmarkedsafdelingen skaber aktive medborgere, som bliver aktører i eget liv, og derved opnår mulighed for at skabe forandring.
For borgere med behov for hjælp til at skabe overblik, struktur eller balance i dagligdagen skal de gode erfaringer med frivillighed fra blandt andet Mentorshoppen udbygges. Dermed kommer den særligt værdifulde hjælp og relationsopbygning, der ligger i civilsamfundet, de borgere til gode som har behov for støtte på vejen mod et job eller en uddannelse.
Potentialet, der for alle parter ligger i det frivillige arbejde, skal i de kommende år udbygges, jævnfør intentionerne i den Frivillighedspolitik, som p.t. er under udarbejdelse i Holstebro Kommune.
... skal udbygges yderligere i forhold at afdække virksomhedernes behov for arbejdskraft og fastholde Arbejdsmarkedsafdelingen som rekrutteringspartner for virksomhederne.
Arbejdsmarkedsforvaltningen har i 2018 udviklet et IT-jobformidlingssystem, der matcher borgernes ønsker til job-/fagområder med de fagområder, der beskæftiges på de enkelte virksomheder i kommunen. Systemet udbygges i 2019 til også at matche virksomhedernes udbud af praktikpladser med borgeres ønsker til fremtidige fagområder. Løsningen skaber et godt overblik over udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet og forstærker koblingen mellem kompetencemuligheder og jobefterspørgsel.
Rekrutteringsservicen suppleres af virksomhedstilpassede tilbud om andre væsentlige forhold vedrørende virksomhedernes muligheder for at tiltrække, fastholde og opkvalificere medarbejdere. For eksempel understøttes virksomhedernes kapacitet for udenlandsk arbejdskraft af individualiseret dansksprogstilegnelse.
Den politiske målsætning er, at borgere og virksomheder oplever en koordineret samlet indsats.