Ekstremisme og radikalisering

af Peter Høgsberg

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ekstremisme og radikalisering

Vi har valgt at gå med i samarbejdet med de 11 kommuner i Midt- og Vest Jyllands politikreds om at forebygge ekstremisme og radikalisering.

Netværkspersoner i SSP regi har deltaget i kompetenceudviklende kurser og konferencer i emnet for bedre at kunne spotte unge med en bekymrende adfærd.

Har du en bekymring om en person, i forhold til ekstremisme eller radikalisering, eller søger vejledning om emnet, er du velkommen til at kontakte SSP-koordinator, Jon A. Jørgensen, tlf.: 2466 2339.

Definition af radikalisering

Radikalisering forstås som ”en proces, hvori en person i stigende grad accepterer anvendelsen af udemokratiske eller voldelige midler, herunder terror, i et forsøg på at opnå et bestemt politisk eller/og ideologisk mål.

Radikalisering forstås ikke som et udelukkende islamistisk fænomen, men som et fænomen, der også kan optræde i andre ekstremistiske miljøer, f.eks. blandt højre- og venstreekstremister, militante dyresagsaktivister mv.”
(Definition fra Politiets Efterretningstjeneste)