Energipark ved St. Soels - vindmøller og solcelleanlæg

Natur og miljø

Sidst opdateret 12. juni 2018
af Jacky Hansen

Vindteam har sendt ansøgninger til Herning og Holstebro Kommuner om opstilling af syv 140 meter høje vindmøller ved St. Soels – mellem Tvis og Aulum. Projektets fire nordligste vindmøller ansøges opstillet i Holstebro kommune og de tre sydligste i Herning kommune. Endvidere ansøges der om opstilling af solceller i området omkring den sydligste vindmølle i Herning kommune.
Vindteams ansøgning kan ses nederst på siden under "Diverse bilag".

Som følge af at vindmølleprojektet ligger hen over kommunegrænsen vil Herning og Holstebro Kommuner gennemføre planlægningen i tæt koordinering. De to byråd vil hver især træffe beslutninger vedrørende sagen.

Holstebro Byråds Økonomiudvalg har den 31. maj 2017 besluttet, at igangsætte planlægningen for projektet.

Planlægningen for Holstebro Kommunes vedkommende indbefatter, at der udarbejdes et kommuneplantillæg for det område i Holstebro kommune, hvor fire af de syv vindmøller er ansøgt opstillet. Endvidere vil der blive udarbejdet en lokalplan for området. Ligeledes vil Herning Kommune udarbejde planer for den del af området, der ligger i Herning kommune.