Pensionistcentret Bakkebo

  • Print
  • Forstør tekst

Omsorg og støtte

Sidst opdateret 27. januar 2020
af Elisabeth Haahr Christensen

Pensionistcentret Bakkebo er renoveret i 2003 og består af 47 plejeboliger, hvoraf der er 5 boliger bliver brugt til midlertidigt ophold.

De fleste plejeboliger er velindrettede to-rums boliger med entre/køkken, stue soveværelse og rummelige badeværelser, samt adgang til en lille terrasse eller gårdhave, - alle boliger er beliggende i stueplan.
De midlertidige pladser er et-rums boliger med the-køkken og eget badeværelse, ligesom enkelte boliger i vores tætte plejemiljø også er et-rums boliger med tilhørende sansehave.

Centret har et tæt samarbejde med Det gode Køkken, som har en produktionsenhed på Bakkebo og leverer maden hertil. Man kan vælge at spise sine måltider sammen med de øvrige beboere i mindre grupper.

Opdateret den 02.07.2020

Sundheds- og Ældreministeriet udsendte mandag den 29. juni 2020 en pressemeddelelse vedrørende genåbning for besøg inde på plejecentrene.

Det betyder, at der fra torsdag den 2. juli 2020 som udgangspunkt er blevet åbnet for besøg på både ude- og indendørsarealer på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker. Besøgene skal dog foregå på en forsvarlig måde, og Sundhedsstyrelsens anbefalinger skal følges.

I tilfælde af lokale smitteudbrud kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede et individuelt påbud om besøgsrestriktion eller besøgsforbud. Det betyder, at det kan blive nødvendigt kortvarigt at lukke ned igen på et konkret plejecenter, hvis der er mistanke om smitte, øget risiko for smitte, eller hvis antallet af smittede personer i kommunen er højt. Et sådan forbud eller en restriktion kan omfatte både indendørs arealer og udearealer.

Trods eventuelle forbud eller restriktioner for besøg vil det fortsat være muligt at få besøg i kritiske situationer.


keyboard_arrow_up