Cyklist i Holstebro

Der er mange muligheder for et aktivt cykelliv. Vi har gennem mange år arbejdet på at fremme cykeltrafikken. Der er et veludbygget sti- og rutenet i kommunen – og der planlægges stadig nye cykelstier. Cyklen er et godt alternativ til bilen. Hver tur som flyttes fra bilen til cyklen, er med til både at forbedre miljøet for alle og forbedre sundheden for cyklisten.

Det eksisterende cykeltrafiknet skal forsat forbedres og udbygges løbende i forhold til cykelruteplanen. Det gælder både stisystemet i byerne og stierne til og imellem kommunens øvrige byer og landsbyer.

Vi har fokus på både transportstier og rekreative stier, når det gælder såvel ændringer i de eksisterende byområder som udbygning af nye områder. Sikkerheden for cyklister prioriteres højt i alle trafikprojekter på lige fod med trafiksikkerheden for bilister.

Tekst

Herunder finder du links til div. cykel kort og online kort. Cykelruteplanen, der er en del trafiksikkerhedsplanen m.m.

 • På cykel i Holstebro giver dig overblik over cykeltrafiknettet og mulighed for at sammensætte den rute, som passer til netop dit behov – hvad enten det er den hurtigste vej på arbejde eller den smukkeste søndagstur. Foruden de overordnede cykelstier og cykelruter som er markeret i oversigtskortet viser det også hvor der bl.a. er overnatningsmuligheder, kanopladser, shelterpladser m.v. På bykort siden kan man bl.a. se det detaljerede cykelstiforløb, bynære friluftsområder med hundeskove, shelterpladser m.v.
  Cykelstikortet kan fås ved henvendelse til Borgerservice eller Holstebro Turistbureau.
   
 • Ud i naturen På denne hjemmeside kan du se mere om friluftsture i hele Danmark
   
 • Friluftsguiden Er et andet alternativ til at planlægge ture i et valgt område man ønsker at besøge.
   
 • Vejdirektoratets hjemmeside
   
 • Trafiksikkerhedsplanen for Holstebro Kommune
   
 • Bilag til cykelruteplanen

For yderligere information kontakt

Teknik og Miljø

Team Drift