Frivillig hjælp og støtte

Opdateret 31. marts 2020

Røde Kors Hjælpenetværket

Her kan syge, ældre eller særligt sårbare få hjælp til at købe ind, hente en pakke, hente medicin eller andre praktiske gøremål. Ring til på 3529 9660 alle dage kl. 9-19 eller skriv dig op via formularen på rodekors.dk/corona/hjaelp. Så kontakter netværket dig hurtigst muligt.

Facebook-siden ”Corona hjælp Holstebro”

En lokal gruppe på Facebook for mennesker i Holstebro og opland, der har brug for – eller vil tilbyde – hjælp under corona-udbruddet. Medlemmerne bruger siden til at komme i kontakt med hinanden om hjælp til fx indkøb, en snak og andre behov. Bliv medlem af Facebook-gruppen

Online-samtaler

På ”Online Befriender” kan du oprette dig som bruger og tale med frivillige om dine interesser og dit liv generelt. Holstebro Kommune har oprettet tjenesten specielt med øje for psykisk sårbare. Men alle er velkomne. Du kan også melde dig som frivillig online-besøgsven. Både brugere og frivillige kan tilmelde sig på holstebro.dk/onlinebefriender.

Mødrehjælpen Holstebro – AKUT-linie

Her er der rådgivning på chat og telefon til gravide og forældre med behov for hurtig hjælp i denne særlige tid. Se åbningstiderne moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/akutlinje
Mødrehjælpen har også en lokalafdeling i Holstebro.  

Demens-venne-gruppen ”Sommerfuglene”

De frivillige i ”Sommerfuglene” fortsætter med at hjælpe demente og deres pårørende – for tiden ved at tilbyde telefonsamtaler i stedet for som normalt besøg/aktiviteter. Læs mere om ”Sommerfuglene” og se kontaktoplysninger

Ældretelefonen

Her giver Ældre Sagen frivillige og brugere mulighed for at blive telefonvenner og glæde hinanden med en snak. Lige nu søger de både dem, der gerne vil løfte røret og starte samtalen med en, der savner selskab. Og dem, der har behov for en hyggelig snak med en telefonven. Her kan du tilmelde dig telefonven

Snak Sammen

Her kan du finde en frivillig samtale-ven fra Røde Kors. Snakken foregår på video i hver jeres hjem. Og I kan snakke om alt fra dagens nyheder til fælles interesser og oplevelser. Snak Sammen er oprettet af Røde Kors og Boblberg.  

Bøger to go

Her kan du bestille en bogpose fra bibliotekerne i Holstebro, Ulfborg og Vinderup. Hvis du er sårbar, ældre, syg eller i karantæne, kan du få frivillige fra Røde Kors til at hente bøgerne og bringe dem til dig. Alle andre kan også bestille en bogpose og selv hente den.  

Indkøbsenglene

En indkøbsordning i Holstebro, hvor frivillige hjælper med et ugentligt indkøb for ældre over 60 år, som på grund af fysiske og psykiske handicaps ikke selv kan købe ind. Kontakt sekretær Alice Flink på tlf. 21556946 eller læs mere om indkøbsordningen.

Hjælp til indkøb i Herrup-Bjergby

Herrup-Bjergby Fællesforening tilbyder de lokale ældre og svage borgere at købe ind for dem. Borgerne bestiller ønskede varer i Bilka2go-app’en, og en frivillig henter så varerne og leverer på dørtrinnet. Kontakt foreningen på formand@herrup.dk.

Alsidig hjælp i Vinderup

Vinderup Borger- og Håndværkerforening (VBH) har oprettet Facebooksiden ”Vinderup
hjælper”
. Her kan man både efterspørge og tilbyde hjælp til hundeluftning, indkøb og andet, folk har behov for.

REMA 1000 indkøbsservice vigo

Her kan du få hjælp til at købe ind – og melde dig til at hjælpe andre med at handle. Tilmeld dig ordningen.

 

keyboard_arrow_up