Europa-Parlamentsvalg

Danskere og EU-borgere, der bor i Danmark, kan stemme til Europa-Parlamentsvalg.

Danmark er medlem af EU og har 14 repræsentanter (medlemmer) i Europa-Parlamentet. Disse 14 danske medlemmer af Europa-Parlamentet bliver valgt af den danske befolkning ved valg til Europa-Parlamentet, der afholdes hvert 5. år.

Valg 26. maj 2019

Næste valg skal holdes søndag den 26. maj 2019.

Valget til Europa-Parlamentet er et direkte valg. Det betyder, at det alene er den danske befolkning og ikke fx Folketinget, der beslutter, hvem der skal sidde som danske repræsentanter.

Hvis du ønsker at stemme til Europa-Parlamentsvalget inden søndag den 26. maj 2019, har du mulighed for at afgive din stemme som en brevstemme.

Du kan brevstemme fra den 15. april til og med den 23. maj 2019 kl. 17:00.

Du kan brevstemme på ethvert folkeregister i landet, uanset hvilken kommune, du bor i. 

I Holstebro Kommune kan du brevstemme i Borgerservice i Holstebro, Vinderup og Ulfborg. Se åbningstider og adresser for Borgerservice.

Lørdagsåben for brevafstemning til Europa-Parlamentsvalget

Borgerservice i Holstebro åbent for brevstemmer følgende lørdage:

 • Lørdag den 11. maj 2019 kl. 10:00-12:00
 • Lørdag den 18. maj 2019 kl. 10:00-12:00

Du behøver ikke at vente på at få dit valgkort tilsendt for at kunne brevstemme. Hvis du ønsker at stemme, inden du modtager dit valgkort, skal du blot medbringe legitimation i form af sundhedskort, pas eller kørekort.

Der er 10 valgsteder i Holstebro Kommune. Det er det samme antal og de samme steder som ved det seneste valg i kommunen.

Ved valget åbner alle valgstederne kl. 9.00 og lukker kl. 20.00. 

De 10 valgsteder

 • Black Box i Musikteatret i Holstebro
 • Nørreboulevard Skolens Hal i Holstebro
 • Hotel Vinderup
 • Sevel Hallen
 • Vestjysk Fritidscenter i Ulfborg
 • Vemb Forsamlingshus
 • Sdr. Nissum Hallen
 • Mejdal Hallen
 • Mejrup Kultur- og Fritidscenter
 • Skave & Omegns Multihus

​Vælgere med handicap eller nedsat førlighed, dårligt gående, svagelige eller syge kan til Europa-Parlamentsvalget brevstemme i eget hjem, afgive stemme fra bilen udenfor valglokalet eller få hjælp til transporten.

Det er også muligt at skifte til et mere tilgængeligt valgsted.

Indretning af valg-steder

Der er 10 valgsteder i Holstebro Kommune til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019. Alle valgsteder har en bred stemmeboks, en lup, LED-lampe og filtpenne i stedet for den hårde blyant til at sætte krydset

Herudover er der i Musikteatret i Holstebro også et hæve-sænkebord og et CCTV til rådighed.

Vælgere med handicap eller nedsat førlighed, som ønsker at skifte valgsted, skal søge om det i Borgerservice på tlf. 9611 7574 i perioden fra den 28. april 2019 til den 16. maj 2019, kl. 12.00.

Hvis du er syg, svækket eller dårligt gående, kan du inden valgdagen brevstemme i eget hjem.

Du skal søge om det ved at kontakte Borgerservice på tlf. 9611 7574 i perioden fra den 28. april 2019 til den 15. maj 2019 kl. 14.00.

På dagen kan ældre og svagelige vælgere få kørelejlighed til og fra valgstedet, hvis de ikke er i stand til selv at klare transporten.

Kørslen stilles gratis til rådighed af Holstebro Kommune, og sker så vidt muligt om formiddagen.

Hvis du ønsker at blive kørt til og fra valgstedet, skal du ringe til borgerservice på tlf. 9611 7574 senest fredag den 24. maj kl. 12.00.

Hvis du på valgdagen har svært ved at komme ind i valglokalet, kan du blive ude i bilen og stemme derfra.

Det kræver blot, at du får kontakt til en valgstyrer/en medarbejder på valgstedet, som sørger for, at der kommer to personer ud til dig med en stemmeseddel og en transportabel stemmeurne. 

keyboard_arrow_up