Sydindisk musik workshop

To dages workshop i Sydindisk klassisk musik. For alle fra 8 år og opefter.

To dages workshop i Sydindisk klassisk musik

Vores forening Brhaddhvani Globalt Musikcenter afholder to dages workshop i sydindisk klassisk musik i samarbejde med foreningens mentor Karaikudi S. Subramanian for både elever og professionelle kunstnere.

Professor Subramanian er niende-generations musiker i den berømte Karaikudi vina tradition. Han spiller på det sydindiske streng-instrument vina og er blandt de mest etablerede instrumentalister i Indien. Professor Subramanian har en Ph.d.-grad i etnomusikologi fra Wesleyan University, USA. Fra 1986 til 2002 var han musikprofessor på University of Madras i Indien. I 1989 stiftede han musikinstituttet “Braddhvani – Research and Training Centre for Musics of the World” i Indien, hvor han har undervist talrige elever fra både Indien og resten af verden de seneste 33 år. Hans ekspertise i musikundervisning i både instrument og vokal træning er eftertragtet blandt flere musikere verden over. Professionelle musikere indenfor musikgrene såsom klassisk, jazz, m.fl. har trænet hos ham. Siden 1980 har Professor Subramanian undervist og givet foredrag på universiteter såsom Amherst College (USA) – her havde han en stilling som “Valentine Professor of Music” – Leeds College of Music (England), University of Michigan (USA), York University (Canada), University of Limerick og University College Cork (Irland).

Professor Subramanian har udviklet metodelæren COMET, som er et akronym for “Correlated Objective Music Education and Training”. Dette er en tværfaglig metodelære, der kombinerer diverse kunstneriske midler egnet til både nybegyndere og professionelle musikere. COMET er desuden kendt for at “krydse” kulturer og musikgenrer, hvilket har gjort det muligt for musikere og elever, med anden musikalsk baggrund, at forstå og lære sydindisk musik. I kan læse nærmere om Professor Subramanians musikalske karriere og COMET-metodelæren på følgende link: www.brhaddhvani.com

Dette arrangement er vores indsats for at bidrage til kunsten i byen og motivere kunstnere til at engagere sig på tværs af kulturer. Formålet med denne workshop er at give deltagerne et indblik og introduktion til sydindisk musik ved brug af de tværfaglige midler, som COMET-metoden tilbyder. Det er en enestående mulighed at få denne viden fra Professor Subramanian, som har dedikeret sit liv til at gøre musik inklusiv og tilgængelig for alle grupper. I Danmark er det en sjældenhed at kunne få kvalitetsundervisning i sydindisk musik fra en maestro som ham, og Brhaddhvani Globalt Musikcenter ønsker at give denne mulighed for borgerne i Holstebro Kommune.

Deltagerne vil blive introduceret for de basale melodier og rytmer i sydindisk musik. Workshoppen vil både være demonstrerende og interaktivt, så deltagerne kan prøve at føre det lærte ud i praksis. Professor Subramanian vil derudover hjælpe dem til at anvende disse midler i deres egen musikalske domæne. Vi afslutter arrangementet med en koncert af Professor Subramanian d. 17. juli om eftermiddagen.

ALDER: Fra 8 år og opefter

DATO: 16. - 17. juli

KLOKKEN: 10.00 - 17.00

STED: Kultur og Frivillighuset, Nygade 22, 7500 Holstebro

PRIS: Gratis

Klik her for tilmelde dig

Ved spørgsmål kontakt:

Thenuga Thevapalan, 5140 7933, thenugast@gmail.com

Sydindisk klassike musiker
16
JUL
17
JUL
keyboard_arrow_up