Holstebro Byjubilæum 750 år - Connect Us

I 2024 fejrer vi Holstebros 750 års byjubilæum. En folkefest med international flyvehøjde. Med små stjernestunder og store fyrtårne. Et jubilæumsår, der forbinder hele egnen fra kyst til fjord og får Holstebro til at lyse op på landkortet.

Odin Teatret optræder foran rådhuset

En bro mellem fortid, nutid og fremtid

Folkefest med 750 events. Historisk stolthed og fremtidsvisioner. Lokal inddragelse og internationalt udsyn. Det er lige nu nogle af de store streger på tegnebrættet til Holstebros byjubilæum i 2024.

Festårets gennemgående tema handler om at bygge bro mellem mennesker og fejre forbindelser mellem fortid, nutid og fremtid. Ikke kun byen, men hele kommunen skal være med til at fejre det store jubilæumsår.

Der bliver masser af aktivitet, mangfoldighed, diversitet, store kulturoplevelser og nye forbindelser mellem uddannelse, kunst, sport, natur, handel og erhverv.

Connect Us

Byjubilæet har undertitlen ”Connect Us”, der afspejler festårets gennemgående tema om at bygge bro mellem mennesker - også internationalt - og fejre forbindelser mellem fortid, nutid og fremtid.

Kernefortælling

I 2024 fejrer vi Holstebros 750 års byjubilæum. En folkefest med international flyvehøjde. Med små stjernestunder og store fyrtårne. Et jubilæumsår, der forbinder hele egnen fra kyst til fjord og får Holstebro til at lyse op på landkortet.

Åen gav os våde fødder engang, men den stoppede os ikke. Vi byggede en bro, udnyttede vandkraften og sugede strømmen til os med nysgerrighed og udlængsel, lange rejser og lukrativ handel. 

Vi vil i jubilæumsåret bygge en ny bro mellem fortid, nutid og fremtid. Fortælle om Holstebros aftryk på omverdenen – og verdenshistoriens indtog i Holstebro. 

Vi vil bygge bro mellem mennesker. Mellem børnene, de unge, de voksne, ældre, frivillige og foreningsdanmark. Skabe masser af aktivitet, mangfoldighed, diversitet, store kulturoplevelser og nye forbindelser mellem uddannelse, kunst, sport, natur, handel og erhverv.

Det er her på broen, vi samler holdet, mærker hvor vi kommer fra og bygger et stærkere fælles fundament til fremtiden. Med fornyet handlekraft, skaberkraft og tiltrækningskraft. Fra baglandet til udlandet. 

Det er her, vi tester bæreevnen med uventede møder og nye strømninger langvejs fra. Udforsker det, der kan bringe os videre på den anden side. Og sætter gang i det, vi vil give videre til næste generation. 

Vær med til en jubilæumsfest, der bygger bro til fremtiden, til verden, til hinanden.

Programleder Morten Bramming

Programleder Morten Bramming

I spidsen for forberedelserne står programleder Morten Bramming, der er ansat i afdelingen Kultur og Fritid. 

Han har indtil videre talt med over 100 forskellige personer om muligheder og ideer til byjubilæet. Både lokale folk fra erhvervslivet, kulturaktører, uddannelsesinstitutioner, foreninger, politikere og lokale ildsjæle.

Lige nu er programlederen i gang med at oprette forskellige projektgrupper, workshops og aktivitetspuljer, som interesserede aktører snart kan søge.

Kontakt Morten på morten.bramming@holstebro.dk eller 9611 6921.

Gruppebillede af medlemmer af Jubilæumskomitéen

Jubilæumskomité

Komiteens 16 medlemmer fungerer som ambassadører for Holstebros byjubilæum og sparringspartner for programlederen.

 • Formand: Jens Kaasgaard
 • Kultur, erhverv og arbejdsmarked: Mette Højborg
 • Ungemiljøet: Victor Tambo
 • National kultur: Per Erik Veng
 • ErhvervsForum Holstebro: Peter Kjeldbjerg
 • Jydske Dragonregiment: Anders Poulsen
 • Landbruget: Kristian Gade
 • Dagbladet Holstebro: Søren Egebjerg Pedersen
 • Uddannelsesinstitutionerne: Nanna Seidelin
 • Musikteatret Holstebro: Anders Jørgensen
 • Slagteriet S/I: Pia Stræde Palmelund
 • Færchfonden: Claus Omann Jensen
 • Holstebro Udvikling P/S: Maj Britt Rosenmeyer Olsen 
 • Kulturinstitutionerne: Ingeborg Svennevig
 • Lokale ildsjæle: Dorte-Pia Ravnsbæk og Lotte Littau Kjærgaard