Gartnerens yndlingssted – bedene ved Center for Sundhed og politistationen

27. januar 2022

Natur Milj��

Hanna Ringgaard er en af de medarbejdere, der er med til at passe og pleje kommunens grønne områder. Her fortæller hun om et af sine yndlingssteder.

Hanna Ringgaard i et af bedene ved Center for Sundhed i Holstebro.

Hvad er det, der gør, at man har lyst til at opholde i et område eller et sted? Er det træerne, roen, årstidernes skiften eller noget helt andet?

Igennem de mange år jeg har arbejdet med kommunens arealer, er der sket en stor forandring. Noget der engang var, er udskiftet og har fået et helt andet udtryk. Eller det er helt forsvundet fra bybilledet til fordel for noget andet. Så det, der måske engang var mit yndlingssted, er ikke mere.

Men forandringen er jo også fantastisk. Plantevalget, og formålet med beplantningerne, har også skiftet. Jeg kan godt lide at være med i hele den proces. Men det er de mennesker, jeg møder, der gør, at jeg har valgt bedene omkring Center for Sundhed og politistationen som mit yndlingssted. Dem der stopper op, og roser det arbejde, der bliver gjort. Eller spørger interesseret efter, hvad det er, vi laver, og hvad det skal blive til. Det, at der er nogen, der lægger mærke til det, der bliver gjort i byen. Mange gange er det mennesker, jeg møder tit, som lige skal have et godt råd eller bare hilse på.

Nogle af bedene er såkaldte larbede, som opsamler overskydende regnvand. Bedene består af stauder og buske, som kan tåle meget vand. Bedene er ved at være godt frodige, og om sommeren står de i fuldt flor. Der er gule gyldenris, hjortetrøst, skærmblomst, forskellige græsarter, hyld og aronia.

Der har været meget snak om bedene. ”Hvad er det for noget rod?” ”Er det terror sikring?” Eller ”dem kan man da falde ned i.” Det synes jeg jo egentlig er en dejlig ting. For så får vi en snak, og jeg kan forklare ideen med det. Og måske bliver vi enige om, at de nok er meget pæne.

Så tak til de borgere, der gider stoppe op og få en snak og gøre arbejdet sjovt.
 

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X