Gigantisk brintanlæg midt i et grønt erhvervseventyr vækker begejstring

6. december 2022

Klima Forsyning Erhverv

Reaktion på nyheden i går 5. december fra Ørsted og Skovgaard Energy, der går sammen om at udvikle et storskala Power-to-X-anlæg til produktion af vedvarende brint i Holstebro, vækker kæmpe begejstring hos Holstebro Kommune og borgmester H.C. Østerby.

Billedtekst: Transformatorstationen ved Idomlund uden for Holstebro (Fotograf: Ole Mortensen)

Se nyheden: Ørsted og Skovgaard Energy går sammen om at udvikle storskala Power-to-X-anlæg i Holstebro

- Meldingen fra Ørsted og Skovgaard Energy er en tidlig, men betydningsfuld og gigantisk julegave. Et storskala Power-to-X-anlæg vil få stor betydning og give fantastiske muligheder for Holstebro Kommune. Jeg forventer, at fremtidige investeringer vil lægge sig tæt op ad den infrastruktur, der kommer i Holstebro, siger H.C. Østerby.

Meldingen om et storskala Power-to-X-anlæg kommer i kølvandet på en række indsatser, der tilsammen cementerer at et grønt erhvervseventyr baseret på vindenergi i Holstebro Kommune er en realitet. RWE og Vattenfall i Thorsminde og Everfuels Power-to-X-anlæg i Måbjerg plus Skovgaard Energys tidligere udmelding om Power-to-X-anlægget i Idomlund.

- At Danmarks grønne energimotorvej får så central en placering i Holstebro, cementerer at vores strategiske indsats over længere tid virkelig har fået fat. Vind- og PtX-eventyret betyder, at hvis man interesserer sig det mindste for bæredygtighed, så bliver Holstebro det mest interessante sted at opholde sig de næste mange år, siger H.C. Østerby, og glæder sig over det potentiale og det perspektiv, som erhvervseventyret får både i Idomlund og for hele kommunen.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X