Integrationsråd vil være mere synligt i debatten på arbejdspladser og i institutioner

29. september 2022

Arbejdsmarked Socialområdet

Integrationsrådet i Holstebro Kommune har præsenteret planerne for de kommende to års arbejde for Arbejdsmarkedsudvalget. 

Formanden for Integrationsrådet, Tiaheswery Thiaharaja (til venstre), og formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Dorthe Pia Hansen, er enige om rammerne for rådets arbejde frem til 2024.

Rammerne for de kommende to års arbejde i Integrationsrådet i Holstebro Kommune ligger fast, efter at rådet har fremlagt planerne for politikerne i Arbejdsmarkedsudvalget.

Integrationsrådet vil fokusere på to områder. Der skal særligt fokus på at forbedre etnisk ligestilling i Holstebro Kommune - altså at alle uanset etnisk baggrund skal behandles ens i det danske samfund - og så skal der fokus på at sikre en løbende dialog om integrationsindsatsen. 

Det er Integrationsrådets opfattelse, at der i bred forstand er etnisk ligestilling i Holstebro Kommune. Dog med plads til forbedringer.

- Vi kan stadig blive bedre til at fremme etnisk ligestilling for eksempel i uddannelsessystemet, ved jobsøgning og når man bærer tørklæde. Her vil vi gerne ud at være synlige i integrationsdebatten på arbejdspladser og i institutioner og på den måde bidrage til, at vi kan blive den bedste kommune i Danmark til etnisk ligestilling, siger formanden for Integrationsrådet i Holstebro Kommune, Tiaheswery Thiaharaja.

Integrationsrådet vil desuden fortsætte med at bekæmpe negativ social kontrol, som når nogen kontrollerer eller straffer familiemedlemmer og dermed forhindrer dem i at bestemme over eget liv. 

Vigtigt med konstruktiv dialog

Arbejdsmarkedsudvalget er enigt i Integrationsrådets fokusområder.

- Vi ser det som vigtige og centrale fokusområder. Det er vigtigt, at der sker en konstruktiv dialog om integrationsindsatsen på arbejdspladserne såvel som i institutionerne. Dernæst er social kontrol et emne, som til stadighed kræver opmærksomhed, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, Dorthe Pia Hansen.

De syv medlemmer af Integrationsrådet er udpeget af Holstebro Byråd for perioden 2022-2025.

Læs mere om Integrationsrådet og medlemmerne her

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X